dinsdag 3 mei 2016

St. Martin, Marigot 4(Caraïben)

Zaterdag, 30 april '16

Een verse baguette met huisgemaakte krabsla: een heerlijk ontbijt bij een Franse bakker. Daarna trekken we door de stad. Marigot heeft leuke straten, pleintjes, winkels, marktje, terrasjes,... Voor ieder wat wils! Het is een mooie stad en we ontdekken elke dag een ander stukje en vinden het meer en meer een leuke plek.
Ingrid & Rinus van SY Thorang-La verschijnen toevallig op hetzelfde terras en we zetten enkele stoelen bij, zodat we weer gezellig kunnen kletsen.
Nog snel enkele boodschappen doen bij de grote, nette 'U' supermarkt met een ruim aanbod, waar we op de Sailaway-crew lopen. De klok tikt verder en we moeten ons haasten want we hebben een borrel om 17u met onze Nederlandse/Belgische buren Gerda & Anton van SY Divine. Omdat ze problemen hebben met de alternator is de borrel van lokatie verzet en zo maak ik alles in gereedheid om ze te ontvangen. Hun werken lopen uit en ondertussen vallen er druppels. De regen houdt aan en we moeten binnen kruipen, waar het broeierig warm is. Een beetje later arriveren ze en is hun probleem opgelost. Daar klinken we op.
Ze wonen al vele jaren in Belgisch Limburg en zijn reeds tien jaar onderweg. Prachtige verhalen en tips passeren de revue en de avond is snel te kort...