zondag 12 juni 2016

St. Lucia, Marigot Bay 3(Caraïben)

Woensdag, 8 juni '16

Het is een zonnige dag en in de late voormiddag dinghieën we het gebogen bruggetje van het resort onderdoor en leggen hem in het kommetje bij de security. Onze namen worden genoteerd en een fijne dag toegewenst.
Aan het zwembad liggen de handdoeken al in een bolletje klaar op de ligzetels.
Eerst een douche en dan een zwemmetje in het grote zwembad. We genieten van de verwennerijen die we gratis krijgen voorgeschoteld en mogen gebruiken. Ze komen langs met: bakje ijs met twee flesjes water in, een kokosnoot waaruit we het verse kokoswater drinken, allerlei hapjes: fruitsaté's, ceviché van Lion Fish,...
Zoveel douches en liters zoetwaters als we willen...zuinig zijn hoort er effe niet bij ;-)
Een oase van rust om ons heen en slechts een tiental andere gasten, we hebben het hier bijna voor ons alleen!
Tijd voor onze duo-massage. De behandelingsruimtes zijn in een dorpje van allemaal dezelfde paalwoningen die d.m.v. bruggetjes met elkaar verbonden zijn en omgeven zijn door water en planten.
Het uur is zo om en we genieten na met een zuiverend drankje.
Aan het zwembad dompelen we ons onderlichaam in het water, al zittend op een barkruk aan de bar met bubbels aan onze kont(van de jetstreams) nippen we van een cocktail en krijgen we verfrissing langs verschillende kanten ;-)
Wat is het leven mooi...ik wil hier niet meer weg!!!
Tegen 17u varen we naar onze boot en maken haar klaar. De havenmeester brengt nog een attentie voor mijn verjaardag: Chocolate chips cookies, een chocolade gekko en twee frisse Piton(het plaatselijke merk) biertjes! Lekkere dingen, tnx.
We meren langzij af aan de steiger, er liggen bijna geen boten in de haven of de baai, dus plek genoeg. De vier passagiers komen aan boord en op voorzeil varen we de zon tegemoet...net voor ze ondergaat verdwijnt ze achter enkele wolken...
Jammer, maar onze gasten genieten van het zeiltochtje en na anderhalf uur komen we in het donker weer in de haven toe. Iedereen vond het fijn en een mooie afsluiter. Jane & John vliegen morgen alweer naar Londen. De anderen pas zondag.
Tegenover ons ligt het restaurant/bar 'Rainforest Hideaway'! Op hun flyer lezen we dat het jazz-avond is. De klanken bereiken onze kuip en even later onze kajuit ;-)