maandag 13 juni 2016

St. Lucia, Marigot Bay 5(Caraïben)

Vrijdag, 10 juni '16

De huurwagen wordt voorgereden en weg zijn we. De enige hoofdweg naar het noorden gaat langs de hoofdstad Castries. Via kleine zijweggetjes is het zoeken naar wegwijzers voor het Regenwoud en de 'Arial tram'= een zwevende tram die je door de verschillende lagen van het regenwoud voert.
Na een wegbeschrijving van een politieagenda vinden we een eerste bord en komen we even later in het regenwoud toe.
De prijs is duur, maar we zijn hier nu toch.
Met ons twee krijgen we een privé-tour(wegens geen andere klanten) van gids Cherol. We stappen in de groen-kleurige langwerpige tram-achtige kabellift van het Oostenrijkse merk Doppelmeyer en bewegen door het groen. Vanuit de verschillende hoogten kijken we op en neer naar de indrukwekkende natuur om ons heen en de verschillende hoogtes van begroeiing. Cherol kent alle bomen en planten en verteld ook over de gebruiken ervan, zoals bvb.: in de keuken, verzorging, medische wereld, enz...
Zipliners scheuren onder ons heen de diepte in...
Enkele kolibries zuigen de nectar uit bloemen en uiteindelijk lukt het me om dit fijne mooie snelle vogeltje vast te leggen met de camera. Met momenten wanen we ons echt in Oostenrijk tussen de naaldbomen, maar de afwezigheid van sneeuw en de zwoele temperatuur brengt ons naar het heden.
De papegaaien en slangen verstoppen zich ook nu weer. Is het voor de valk die dreigend rondvliegt?!
Na de tramrit, wandelen we nog langs de tropische bloementuin en krijgen een fruitdrankje als afsluiter.
Net voor het zuidelijkste punt ligt het schiereiland 'Pigeon Island', zo genoemd omdat Admiraal Rodney een voorliefde had voor het fokken van duiven. Het eilandje speelde een grote rol in de oorlogen tussen Engeland & Frankrijk. In 1970 werd een landengte aangelegd die het eiland met het vasteland verbond. Nu is het een nationaal park en is er een museum met enkele ruïnes en voorwerpen uit die periode en fondsen uit de tijd van de Arawakindianen.
We stoppen even op de landengte waar we langs de zuidkant een prachtige baai en strand zien en aan de noordkant brekende golven aantreffen.
In Gros Islet maakt iedereen zich klaar voor de wekelijkse vrijdagavond 'Jump Up' reggea-achtig straatfeest. Tenten, BBQ, bakken bier en picknick-tafels staan klaar.
In 'Rodney Bay' zien we de haven waar de ARC-zeilers toekomen na de oversteek. Hier slenteren we door het shoppingcenter en koopt THE Captain enkele nieuwe t-shirts met leuke opschriften zoals: 'Live Slow - Sail Fast'.
Het is al file-rijdend terug afzakken naar het hotel.
De kraampjes en bars onderweg komen tot leven...het is duidelijk vrijdagavond en het weekend begint...
Net voor het donker zijn we weer in Marigot Bay.
St. Lucia's is duidelijk een prachtig groen eiland alleen jammer van de bevolking die door het veelvuldig gebruik van marihuana, drank en geweld een onveilig gevoel creeëren en toeristen afschrikken en/of weg houden.
Iedereen wil je de weg wijzen of iets vertellen en er geld voor vragen of dat je iets van hen koopt... Ach ja, waar is het wél veilig? Geweld en overvallen gebeuren er overal...'op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn'!
We laten de 'Jump Up' en 'Fisch Friday' toch maar aan ons voorbijgaan, omdat het onveilig is om op die avonden te rijden, omdat de locals en chauffeurs te veel gedronken of drugs gebruikt hebben. Jammer!
Een rustige avond aan boord en nagenieten van al het moois.