zondag 17 juli 2016

Grenada, St. George - Whisper Cove(Caraïben)

Zaterdag, 16 juli '16

Captains Birthday begint met een pannenkoeken-ontbijt. Daarna mag hij zijn zeilhartje ophalen tijdens een pittige 14NM zeiltocht naar het oosten. Het zonnetje is van de partij en schittert achter enkele witte wolkjes aan een blauwe lucht. Eens het zuidwestelijke punt bereikt begint de deining toe te nemen en wordt het een 'aan de windse'-koers met enkele kruisrakken. Lijkt wél of we in België of Nederland aan het zeilen zijn...al is hier meer plaats en zijn er ondieptes en riffen om rekening mee te houden! Zensation bonkt en glijdt door het water en haar dek wordt overspoelt door golven. Ze zeilt de baai in en Whisper Cove Marina ligt er rustig bij. Tijd om te toosten met een flesje bubbels op mijn Kapitein :-)
In het gelijknamige restaurant kan hij zijn buikje vullen met de lunch-speciale van de dag: 'steak met frieten'! Wil dat de eigenaar een Frans-Canadese slager is en over het beste vlees van het eiland beschikt. Daarom zijn we speciaal deze kant opgevaren...we hadden woensdag reeds van hun lekkere pizza's met zelfgemaakte worsten kunnen kennismaken.
Aan boord genieten we na van de Belgisch getinte lunch bij een echte Belgische 'Duvel' voor het feestvarken ;-) Wat meer kan je wensen als feestmaal en -drankje in het paradijs?!