dinsdag 27 december 2016

Aruba, Oranjestad, Surfside Bay 2(Caraïben)

Zaterdag, 24 december '16

Via videogesprekken worden kerstwensen gedeeld met familie & vrienden en schuiven we hier en daar letterlijk mee aan de feesttafel en zien allerlei lekkers passeren 😍
In de haven hopen we de binnenvarende vissers te treffen en een visje te kunnen kopen. We treffen slechts één man die in een razend tempo drie vissen nauwkeurig fileert. De Mahi Mahi, tonijn en Amberjack blijken gevangen door een Amerikaanse dame, Robyn, die voor de vistrip betaald heeft. Ze wil ons wél een stuk 'Amberjack' verkopen. Na een praatje komen we tot een overeenkomst en krijgen de vis in ruil voor een zeiltripje met haar gezin voor twee uur. Afspraak morgenvroeg.
In de stad is het druk en enkele uren voor ons kerstdiner besluiten we alvast met het dessert te beginnen: een Italiaans ijsje en milkshake.
Bij zonsondergang kraken we een fles Portugese Rozé bubbels.
The Captain dekt de feesttafel, maar een bui is de spelbreker van het moment. Gelukkig blijft die slechts enkele minuten en kunnen we de feestelijkheden hervatten en het voorgerecht bereiden. Mijn kerstoutfit bestaat uit the Captain zijn sexy six-pack schort 😜
We genieten van scampi op een bedje Wakamé.
Het stoofvlees wordt opgewarmd en de frietketel met vet opgezet.
Stoofvlees, friet, witloofsla op een bedje van rucola...het smaakt verrukkelijk 😋
The Captain zijn lievelingsgerecht is er 'niet zonder slag of stoot' gekomen, maar al doende leert men, hé. En hoe gaat het gezegde? 'Wat vrouwke gaarne mag, eet ventje elke dag'. Nou, op Zensation zijn de huisregels omgedraaid... hi, hi, hi,...😂
Fijne Kerstdagen, succes met jullie kookkunsten en smakelijk.