woensdag 17 mei 2017

Oversteek South Pacific: Ecuador, Bahía de Caráquez -> Frans Polynesië, Gambier: dag 6

Dag 6: Maandag, 15 -> dinsdag 16 mei '17 _ 17.00 LT(local time= UTC -6) 

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 165 NM
Gemiddelde snelheid: 6,8kn
Knopen wind: 16-20kn
Positie: 06°58'S 093°27'W
Koers: 218°
Afstand tot bestemming: 2612 NM

Met flink gereefde zeilen gaan we de avond in. De laatste sqaulls zijn opgelost. De lucht klaart op, sterren glinsteren in de donkere lucht en fonkelen in het water. De schuimende golftoppen lichten op! Het onrustige golvenpatroon zorgt voor een bevend schuddend schip. Maar onze dame houdt zich sterk & stoer en laat zich niet van haar stuk brengen. De mijlen glijden onder ons voorbij. De nacht is zo om.
Een blauwe hemel met witte 'goed-weer' wolkjes en een vrolijk zonnetje doet ons deugd. Windgolven rijzen als bergpieken boven ons uit en zorgen nu en dan voor een spray! We blijven er vrolijk van, liever dit dan een miezerige regendag. Zolang ons versgebakken focaccia & bananencake aan de ontbijttafel maar droog blijven ;-)
Zoals dagelijks, effe alles checken. Selfie haar moeren kunnen een extra draai verdragen en dus kruipt Geert in het onderluik (niet de makkelijkste doorgang) en begeef ik me op de zwemtrap en even later staan alle bouten weer muurvast.
Op aanraden van onze walkapitein proberen we nog een keer zuidelijker te varen. Met een knik in de schoot gaan we de golven tegemoet. De koers is comfortabeler dan gisteren en de golven werken mee.