vrijdag 7 februari 2020

Nieuw-Zeeland: Whangarei

Donderdag, 2 - zaterdag, 18 januari 2020

Zensation ‘on Wheels’ 🗺🚙 in Nieuw-Zeeland

Bij aankomst in Whangarei in oktober, hadden we reeds enkele zaken voor de boot geregeld: nieuwe bimini & buiskap, warm water boiler en een glasvezel overkapping voor de kajuitluik boven op het dek.
In de hoop dat dit alles bij terug komst,  begin januari, klaar zou zijn. Maar, zoals we reeds de attitude van de “Kiwi’s” kennen en weinig, om niet te zeggen ‘GEEN’ reacties kregen op al onze mails met de vraag ‘hoe ver de werken stonden?’... was er dus inderdaad weinig klaar... uitgezonderd de warm water boiler. Maar, die leek toch wél héél groot. En inderdaad de maten klopten niet 😱. Deze zou gebouwd zijn aan de hand van de oude, die meegeleverd werd als voorbeeld. Oeps, bleek toch dat ook the Captain een meetfoutje had gemaakt. Dus ja, daar zaten we dan met een boiler die als ‘groskes’-trommel kon doorgaan! Beide partijen hebben een fout gemaakt... hoe wordt dit opgelost. 
Het neemt niet weg dat we extra teleurgesteld zijn in de “Kiwis”. Ieder heeft wél een excuus: te druk & veel zieken voor de feestdagen. En de ‘canvas-man’ vond ons ‘Engels’ in al onze verzonden mail, waarin we steeds bleven vragen hoe de werken vorderden, niet duidelijk genoeg, dat we ‘akkoord’ gingen met de offerte en de bestelling wilden laten doorgaan?!’ En dan heeft hij plots nog steeds niet de juiste kleur van sunbrella! Ondertussen besteld, maar nog niet geleverd...
Ach ja, zo proberen we achter iedereen zijn veren te zitten en bereiden we ondertussen onze ‘roadtrip door NZ’ voor. 
Om extra ruimte & privacy te creëren en bescherming tegen wind, regen, zon en niet te vergeten ‘vogelpoep’, wordt de naaimachine boven gehaald en afdekzeil-materiaal gekocht. Naar voorbeeld van onze Nederlandse cruisersvrienden, maken we een tent voor aan de zij- & achterkant van de ‘van’ te bevestigen. Onze ‘van’ is voorzien van een houten constructie, dat het bed vormt, met een opvouwbare matras. Onder de constructie is opbergruimte voorzien. Achteraan is er een uitschuifbaar gedeelte waar een wasbakje met een afvoerleiding is voorzien en met extra ruimte, die als werkblad gebruikt kan worden of waar het inklapbaar gasfornuis kan geplaatst worden.
Kleding & schoeisel, linnengoed, keukenmateriaal, gasfles, water, douchepomp en wat proviand worden in bakken in de opbergruimtes gestouwd.
Na twee weken zijn we het wachten beu en staan we te trappelen om te vertrekken!
De boiler wordt weer ingeleverd en een kleinere wordt gemaakt .
De botenbouwer levert mooi werk en de canvasman is, na een uitbrander van me, eindelijk in gang geschoten. Komt het dan toch nog allemaal in orde?!
We kunnen niet blijven wachten, zoals vorig seizoen of al het werk weer maar zelf doen. Het is tijd om te gaan toeren!

Via de westkust van het Noordereiland zakken we af naar het Zuidereiland.
Je kan onze ‘roadtrip’, door het prachtige Nieuw-Zeeland’, stap/stop per stap/stop volgen via Polarsteps (even een account aanmaken (je hoeft zelf geen reis/trip aan te maken) en een aanvraag om ons te ‘volgen’ aanklikken):


https://www.polarsteps.com/CindyDieltjens