vrijdag 22 mei 2015

Kortgene 2

Woensdag, 13 mei '15

Nog even onder de vloer van de backboord-achterkajuit en het bed checken naar onze dieselrestanten... er vloeien nog wat restanten, die onder de tank zaten. De bilge-gaten hebben we met keukenpapier volgepropt, om zo het verder lopen te voorkomen. En met het zeilen en de helling die je dan maakt, komt er nog wat van tussen de spleten naast de tank, in de bilge. Even het keukenpapier vervangen en zijn klaar om straks weer te zeilen.
Vanavond vertrekken we met 5 andere zeiljachten richting Veere, om morgen met z'n zessen door te varen naar Blankenberge. Als jaarlijkse traditie wordt er een steigertrip naar een andere haven georganiseerd. Dit jaar varen we wat verder en maken we er een "Zensation-uitzwaai-steiger-trip" van.
Al vroeg in de namiddag arriveren de steigervrienden en worden de boten volgeladen en de drank verdeeld voor ons "Zensation-apo-time" vrijdag in Blankenberge. Kwestie van alles koel te krijgen en toch wat gewicht te verdelen, aangezien ons bootje al goed volgestouwd is!!!
We krijgen van de Deltamarina nog een mooie attentie als afscheid.
Samba Pa Ti-crew zorgen voor het diner en dan worden we op de "Party-steiger" verwacht voor de briefing.
Geert geeft de briefing voor het "steiger-tripje" en plots wordt de steiger ingepalmd door piraten en een gitarist en zanger...
Het "Zensation Vertrekkerslied" is een prachtige hit, met een prachtig KWAK(=Kortgeens waterkoor), schitterende liedschrijver en zanger, en een Super muzikant en producer. We zijn SUPER-verrast en sprakeloos. Wat een geweldige, fantastische verrassing!!! Tnxxx steigervrienden.

Link van het "Zensation Vertrekkerslied":
Een "covertje" speciaal gemaakt voor Cindy en haar "Lovertje"
https://www.youtube.com/watch?v=gfWVvKO2xaI&feature=youtu.be
Zo kunnen jullie er van meegenieten ;-)

Tijd voor een voorlopig laatste glaasje samen te drinken in Kortgene en dan de trossen los.
We varen met de zes jachten naar Veere en nemen daar nog de sluis. We willen aan de steiger achter de sluis overnachten om morgen de eerste "Blauwe Golf"(=doorvaart met opeenvolging v/d opening v/d verschillende bruggen), door het Kanaal van Walcheren te nemen, naar Vlissingen.
Het is reeds donker, de temperatuur is gezakt en we zijn allemaal al wat moe. We zoeken een plek aan de reeds druk bevolkte steiger. Ik zie een touw van een van onze vrienden overboord hangen en ik waarschuw nog, maar dan stopt plots hun motor. Een andere boot van onze groep geeft ze een sleepje tot aan de steiger... oorzaak: touw in de schroef.
Wat een domper, wat als ze morgen niet meekunnen?!
De sluiswachter geeft nog het nummer door van een duiker. Hopelijk kan die morgenvroeg het touw verwijderen...
We gaan allemaal met een raar gevoel slapen.