vrijdag 22 mei 2015

Zensation-uitzwaai-steiger-trip 2


Vrijdag, 15 mei '15

Het gezelschap op de zes boten ontwaakt op een rustig tempo, de start van het weekend was reeds zwaar voor sommige...
Het zijn het ganse weekend havenfeesten in Blankenberge, met allerlei activiteiten, demonstraties, kraampjes, animatie, enz. De feestbevlagging wordt op onze boten de mast ingehesen. Niet zo zeer voor de havenfeesten(meerdere boten hebben ze hiervoor hangen), maar voor onze "steiger-bijeenkomst" & de "Zensation-aperitief" straks. Het zonnetje schijnt en we gaan enkele tall ships bekijken die in de haven liggen en bezoeken een oude mijnenveger. De moeite waard.
We gaan nog even langs de markt voor groenten en vis en genieten van een lunch in de kuip.
De kermis lonkt naar de kinderen en de groep trekt er met hen op uit. Terwijl tref ik de voorbereidingen voor de "Zensation-aperitief" voor vanavond. De hapjes zijn reeds klaar, wanneer de groep terugkeert.
Iedereen is in een feestelijke stemming en de hapjes en drankjes worden gretig verorberd. Onze steigervrienden hebben nog een verrassing, of zeg maar verrassingen... We krijgen een door de kids versierde T-shirt en nuttige apparatuur dat we besteld hadden bij één van de vrienden, maar dat "zo gezegd" maar niet leverbaar was, of pas tegen ons vertrek er zou zijn... Ja, ja, nu weten we wél beter ;-) De deugenieten. Het "Zensation-vertrekkerslied" wordt verschillende keren uit volle borst gezongen en hier en daar worden "snif-snif"-doekjes boven gehaald. Wat een geweldige bende, we gaan onze steigervrienden missen!
Daarna is het tijd om de filmlaag wat extra aan te vullen en gaan we met zen allen dineren. Het gezelschap en het eten is top! Alweer een geweldige, onvergetelijke dag!