donderdag 11 juni 2015

Morgat-Audierne(FR) Baai Sainte Evette

Maandag, 8 juni '15

Gisterenavond is het een beetje later geworden dan verwacht...de patron stond erop dat we nog één dronken van hem. Ondertussen had hij van z'n café een discotheek gemaakt: muziek luid en discolichten. Bij het doorgaan kreeg ik nog een T-shirt met de tekst: "Wild Night!"
Nou, het was vooral wild om aan Zensation te geraken. Eerst moesten we de dinghy een stukje verder dragen over het kiezelstrand, dan voorzien en hadden we al verfrissende, koude, natte voeten. Er was nog véél wind en wat deining, waardoor we al opkruisend vaarden, om het zo droog mogelijk te houden ;-) We waren in de namiddag al wat nat geworden!
Achter ons anker zijn we in slaap gewiegd en hebben we lekker geslapen, klaar voor verder te varen.
Er is nog steeds veel wind als we wakker worden en het anker lichten, maar met een gereefd voorzeil varen we comfortabel. We ronden Pointe du Raz en bevinden ons vanaf nu officieel op de Golf van Biskaje, volgens de Vaarwijzer. Al veel over gehoord en gelezen en nu varen we hier op eigen kiel!
We kiezen voor Audierne, met een mooie baai ervoor, Sainte Evette. We kunnen de invaart naar de haven van Audierne enkel met hoogwater bevaren en dat is pas binnen 5u., daartegen is het avond en morgenvroeg willen al vroeg weg. Jammer, want het ziet er prachtig uit. Dus droppen we ons anker in de baai aan de ingang. De wind blaast stevig en we willen droog blijven, de dinghy blijft net als wij aan boord. Het is heerlijk in de zon, uit de wind. En de kleuren blauw in de baai zijn schitterend. Volgens onze ankerwatch ligt Zensation als een huis! Zij en het anker doen het SUPER. Ondanks de hevige wind blijven ze liggen en kunnen we met een gerust hart in slaap vallen.