maandag 8 juni 2015

Brest-Morgat(FR)

Zondag, 7 juni '15

We varen de 'Rade de Brest' af en zetten verder koers naar het zuiden. We gaan in kleine etappes richting Lorient. Daar willen we woensdag of donderdag zijn om de Volvo-Ocean-Race deelnemers zien toe te komen. En daartegen treffen we waarschijnlijk onze vrienden van Anastasia daar, ze zijn deze namiddag vertrokken in Nieuwpoort en varen enkele dagen door, want willen dit evenement in Lorient ook beleven.
Op aanraden van vertrekkersvrienden varen we naar een baai. Het zicht onderweg is ongelooflijk mooi. Moeder Natuur heeft hier prachtig werk geleverd! Ongelooflijk die rotsen, gesteenten die hier en daar uit het water rijzen. We geven onze ogen de kost. Wauw, vanop het water hebben we een mooie kijk op dit alles.
De baai voor Morgat is ook de moeite en het water heeft een prachtig blauwe kleur. Hier heb je al een beetje '50tig tinten blauw' ;-)
We droppen ons anker en even later varen we met de dinghy naar de haven. Morgat is gezellig en in het zonnetje, uit de wind, is het zalig warm. We gaan op zoek naar een café waar ze vanavond de voetbalmatch van Frankrijk - België uit zenden.
Tegen 21u zakken we terug af richting het strand om te supporteren voor ons Belgisch elftal. Oeps vergeten dat het een 'Wet-landing' zou zijn...brrr het water is friskes!
De WiFi in het café is super. Terwijl the Captain met een La Chouffe supportert, heb ik de kans om de blog te posten en een beetje te facetimen en te Whatsapp-en.
De Belgen doen het goed en de Franse stamgasten supporteren ook voor de Belgen. Oei... op het einde wordt het nog spannend, maar we kunnen de avond met een goede uitslag afsluiten. 
Nu de dinghy in, met natte voeten...Barr... en in het donker ons sterretje(=ankerlicht) van Zensation gaan zoeken en lekker in slaap gewiegd worden achter ons anker. Sweet dreams