maandag 8 juni 2015

Roscoff-L'Aber Wrac'h(FR)

Donderdag, 4 juni '15

Er liggen een aantal boten hier in de haven, die we al verschillende dagen en in havens zijn tegen gekomen. De meeste zijn reeds vertrokken, wanneer ik richting douches wandel. Het is dan wél eens zo fijn en tof, als je hun onderweg passeert of voor hen al op de volgende bestemming ligt en aan de apo... Hi, hi, hi, ik heb dan ook wat langer kunnen slapen, later kunnen douchen en ontbijten...
Het zonnetje is er en we kunnen een groot stuk met SPI varen. We gijpen een aantal keer onder SPI en ineens is onze windmeter "back a live!". Dus niemand hoeft voorlopig de mast in ;-)
In de aanloop van L'Aber Wrac'h zien we verschillende optimisten, kajakkers, enz... Het lijkt hier wel een drukke water-sport-school, allemaal kinderen die zich uitleven op het water. Wanneer we aan de steiger liggen komen er nog verschillende vrolijk en begroetend langspeddelen. Ze zijn op schoolkamp hier. Tja, dat is eens wat anders dan op bos- of sneeuwklassen, hé.
Even later komt er een klein zeilbootje toe met een Belgische vlag. De man is alleen en heeft zijn zeiljacht op de trailer tot in Lorient gebracht en is van daaruit alleen vertrokken richting Blankenberge. Chapeau! Tijdens een leuke babbel blijkt hij ook nog vertrekkersvrienden van ons te kennen. De wereld is klein... Maar op een zeilboot lijkt alles rondom jou toch groot ;-)
We trekken onze landbenen aan en gaan naar het dorp. We eindigen in een leuke crêperie/restaurant en smullen van lekkere frietjes met zelfgemaakte mayonaise en een visje. Deze keer laten we ons verleiden door de Bretoense specialiteit: crêpe avec... Mmm...