dinsdag 21 juli 2015

Ría de Ribadeo(ESP)

Maandag, 20 juli '15

Was-, poets- & klusdag vandaag... We besluiten nog een nacht hier te blijven liggen en vanavond naar de stad in een klein barretje de lokale, begeerde 'pulpo' te gaan eten. Een Frans/Spaanse(de vrouw heeft twee nationaliteiten) cruister heeft ons dit aangeraden. Pulpo kan je hier overal eten en we hebben dit ook reeds geproefd in Gijon op het festival. Maar hier in Ria de Ribadeo, in bar Casa Villaronta, wordt de pulpo het lekkerst klaar gemaakt en dat is te merken aan de rij mensen die buiten staan aan te schuiven, want je kan niet vooraf reserveren(zoals in de Oesterput in Blankenberge). Je geeft je naam en aantal personen op en ze zeggen hoe lang je ongeveer moet wachten op een tafeltje. We komen toe en er staat nog niet veel volk. Twintig minuten zeggen ze ons. Binnen is het klein en aan de toog kan je niet gaan zitten. Dus we gaan op het terras bij de buren dan maar iets drinken. Ze roepen ons snel, we hebben net ons drinken...dat wordt Ad fundum ;-)
We bestellen de lokale pulpo(inktvis) en pimientos(kleine groene gezoete pepers) en calamaris. Binnen de vijf minuten worden de eerste dish al gebracht. Het tempo van serveren ligt hier hoog, aangezien de gerechten ook maar een korte bereidingswijze vragen, anders is't rubber! Het is super lekker en we genieten. Dit was een super tip en de moeite waard! Wanneer we buiten stappen is de rij wachtende mensen bijna zo lang als de straat! Iedereen wil hier eten en zijn ;-) Smakelijk