zaterdag 6 februari 2016

Martinique, Ans Mitan 2(Caraïben)

Woensdag, 3 februari '16

Wauw wat is het hier heet en zwoel en vochtig...lekker plakkerig! Na het ontwaken geraken we moeilijk op gang. Het tempo ligt laag...maar we moeten in actie schieten en schoon schip maken. We zijn net een beetje op dreef als 'La Luna'-crew langskomt op onze ontplofte Zensation! Een goed excuus om te pauzeren en gezellig in de kuip te zitten en tips en verhalen te delen.
Maar als ze doorvaren proberen we onze taken weer op te pakken. Opruimen, poetsen, klussen...het valt niet mee in deze tropische temperaturen, zelfs niet in badkledij. Het zweet druipt van ons lijf! Zensation is binnen een sauna. Gelukkig hebben we dat helder water van 28° om ons heen om af en toe in te springen om er verkoeling te zoeken!
Met ons Dinghietje varen we naar de andere baai. Na een knabbeltje en boodschappen zoeken we weer verkoeling in het water en onder onze bimini. Het liefst zou ik de hele dag in het water liggen, want eens je afgedroogd bent en aangekleed, sta je alweer in't zweet...en haar brushen is ook zinloos, want na vijf minuten is het terug een 'bolleke wol'! Maar we klagen niet ;-)
Apo is bij onze vrienden en in een andere beach-bar nuttigen we wat lekkers en genieten we van de plaatselijke muziek en de bewegingen van soepel-dansende mensen. Dat ritme dat ze hebben en waarmee ze bewegen is aanstekelijk en geweldig om te aanschouwen. Wat een sfeer! Met de muziek op de achtergrond schommelen we, in onze kooi, al gauw in slaap...