zaterdag 6 februari 2016

Martinique, Ans Mitan(Caraïben)

Dinsdag, 2 februari '16

Hier liggen we nu, in een baai van het Caraïbisch eiland Martinique, het 'bloemeneiland'. We liggen hier op anker aan een strand met palmbomen van allerlei soorten en met véél cocosnoten aan. De palmbomen met hun bladeren in waaier-vorm zijn de opvallendste.
Het is heerlijk zwemmen in het heldere, warme water van 28° en daarna rijkelijk shampoo en balsem in de haren en een extra lange zoetwater douche, nu dat we toch nog over hebben in onze tank! Fris gewassen stappen we met z'n drieën in ons Dinghietje. Op de steiger worden Rita & Johan na vierentwintig dagen weer herenigd. Leuk om ontvangen te worden door vrienden. Raar om terug land onder onze voeten te voelen. De Cherrenstef staat er wat wankel van op z'n benen, zonder een druppel alcohol ;-)
We worden meteen in de watten gelegd met een rijkelijk ontbijt in hun appartementen met zicht op de baai en onze Zensation. What more do you want?
Dan is het tijd om bij de officiële instanties ons in te klaren (op elk eiland moet je in-& uitklaren, bij aankomst en vertrek). In het kleine haventje en dito kantoortje moeten we onze gegevens zelf ingeven op een computer, opslaan en afdrukken, een stempel erop van de ambtenaar en klaar is kees. Dat was een meevallertje en een vlotte inklaring.
Het dorpje Trois Îlets is gezellig en heeft een typisch Creoolse-Village met kleurrijke houten huisjes met mooie uitgesneden versiering onder aan de daken. Er zijn barretjes, restaurants, winkels, enz...het heeft een Disney-achtige uitstraling.
Er zijn verschillende baaien en stranden en we spotten een ronde beach bar op palen in het water. Tijd om onze oversteek en aankomst te vieren! Perfecte locatie! Beseffen we al waar we zijn en wat we gedaan hebben?! In ieder geval gaan we hier ongeveer dertien maanden in de Caraïben vertoeven en van eiland naar eiland zeilen, van de ene idyllische plek naar de andere...dat zien we wél zitten ;-)
Plots zien we een bekende boot de baai invaren, het is La Luna, die we in Porto hebben leren kennen.
Om ons vocht-/alcoholpeil wat te ondersteunen, nuttigen we een kleinigheid in het appartement. De uren vliegen voorbij en we moeten voor het donker nog even ons ankerlicht gaan opzetten. We varen nog even langs La Luna voor een gezellig bijbabbeltje met Sofie & Lode en hun dochters, Luna & Margaux en voor we het weten is de zon onder en brandt ons sterretje nog niet! Met de restjes van het laatste oversteek-diner en de laatste kabeljauwhaasjes uit de vriezer komen we terug toe in de appartementen en worden er zes porties van getoverd. Na het eten zijn al onze kaarsjes uit...