donderdag 11 februari 2016

Martinique, Anse Mitan-Grand Anse(Caraïben)

Maandag, 8 februari '16

In een pilot vinden we de gegevens van iemand die koelkasten repareert in Grand Anse, dat is slechts vijf mijl van Anse Mitan. Door de Proximus prepaid-kaart kunnen we enkel sms-en. De technieker belt ons na een sms op. Het is nu iemand anders dan in de pilot vermeld staat en heeft het telefoonnummer van de vorige overgenomen. Top! We spreken af dat we tot daar komen gevaren en hem dan weer sms-en. We nemen even afscheid van onze vrienden en hopen morgen weer te zijn.
Enkel op voorzeil is het fijn en kort tochtje naar de baai van Grand Anse. Er liggen zeker honderd boten of meer voor anker of aan een meerboei en het strand en dorpje oogt authentiek en sfeervol.
Een hele tijd na onze sms, belt de man ons op, maar we zijn net te laat... We polsen bij enkele locals of zij weten waar de technieker woont. Maar niemand kent hem. Een vriendelijke meneer wil voor ons hem even opbellen, maar de technieker is met een werk bezig en zal de man binnen tien minuten weer opbellen... En ja, hij belt terug! Blijkt dat hij niet in Grand Anse werkt en woont, maar in Le Marin, nog eens vijftien mijl er vandaan. Klein detail dat bij het eerste gesprek niet of verkeerd gecommuniceerd is...taalbariére...
We spreken af voor de volgende dag in Le Marin. No problem Man, c'est Le Caraïb ;-)
We genieten van de sfeer in de baai en trakteren onszelf op een ijsje...dat hebben we wél verdient!