maandag 9 mei 2016

St. Martin, Marigot 12(Caraïben)

Zondag, 8 mei '16

De wind is gaan liggen en meteen stijgt de vochtigheid en temperatuur. Geert begint meteen aan een schilderondje van de vlakken, kiel, roer en extra laagje op de waterlijn .
Ondertussen maak ik schoon schip en doe de afwas in de kuip in bakken/manden, dat is veel handiger doordat de inhoud groter is en ik daar ook met water kan morsen ;-)
In de namiddag testen we de afsluitkranen van de toiletten. Één kraan is te straf en zit vast en Geert draait de sluiting over... Het is zondag, toch is er iemands atelier open, maar die verwijst ons naar de watersportwinkels morgen.
Vijf minuten later klopt er iemand op de romp. Hij heeft toevallig toch een kraan gevonden! Super, zo kan Geert verder werken, maar overweegt om meteen ook de leiding/buis te vervangen. Dus morgen toch nog even naar de watersportwinkel.
Al snel is het tijd voor een borrel bij Ria & Peter op de Helena en genieten we van lekkere saté's en hamburger vanop de BBQ. Njammie, wat worden we weer heerlijk verwend en vertoeven we weer in fijn gezelschap. Leuk, na alweer een klusdag...nog enkele te gaan!