zondag 8 mei 2016

St. Martin, Marigot 9(Caraïben)

Donderdag, 5 mei '16

Tijdens het ontbijt bladeren we door het plaatselijk krantje, waar we een advertentie lezen van een 'duo massage'. Daar zijn we naar op zoek en dat kunnen we nu al wél gebruiken. Daar gaan we ons op trakteren na de werken...maar eerst nog wat afzien!
Na de afwas in de kookpotten te hebben gedaan, begin ik met primer op de schroef te zetten, terwijl the Captain al met de blauwe anti-fouling is gestart. Het roer en de kiel doen we vandaag niet, zo hopen we twee lagen voor het donker te kunnen zetten. Ik doe weer de lage kant en probeer mijn hoofd niet tegen de romp te stoten zodat mijn haar niet blauw kleurt.
De zon, witte wolken en een windje maken het aangenaam schilderweer.
Het gaat vlot en de tweede laag gaat vlotter dan de eerste, dat was gisteren ook zo.
Er zijn toch nog enkele mensen die werken vandaag: de tuiger, de schilder en enkele cruisers. Terwijl ze om 17u weer stoppen, zijn wij het laatste stukje aan het schilderen. Er wonen hier heel wat mensen op hun boot op de werf en iedereen kent iedereen...ondertussen kunnen we al een soap schrijven van al die personages hier...entertainend om ze allen gade te slaan! De hond van de buren, Jack, een Jackrussel, is ondertussen ons nieuwe huisdier. Hij vertoefd graag in ons gezelschap en houdt van limen in de schaduw van de romp van ons huis. We geven hem water, aaien hem en scheppen zijn poepjes op die op ons schildersveld liggen...of is het van één van de andere werfhonden?!
Pfff...dat staat er al op! Ze ziet er al mooi uit onze dame met haar nieuw blauw kleedje ;-) Tijd voor een drankje, boven de grond op meer dan twee meter, in onze kuip met zicht over de lagoon en de werf en de plakkers.
Blauwe stippen kleuren ons lichaam. We eten iets, smurfen ons smurfenpakje eraf en kleden ons op om nog even iets te gaan drinken met enkele cruisers en afscheid van hen te nemen, want zaterdag vertrekken ze richting Azoren. Raar, wij blijven achter en maken onze dame klaar om nog even door te gaan en voor hen zit het er bijna op...ze keren weer terug naar Europa en naar hun thuishaven, familie, vrienden, school en werk!
Bye bye Lovis, September Blue, Thorang-La, Morning Glory en Sailaway...het gaat jullie goed. Fair winds!