dinsdag 5 juli 2016

SVG, Mayreau, Saline Bay - Union Island, Clifton Harbor(Caraïben)

Vrijdag, 1 juli '16

Myreau is slechts een klein eiland van 3km2 met één weg en tweehonderdvijftig bewoners en is enkel te bereiken met een boot. Het één mijl lange witte zandstrand waarvoor we hier liggen in de baai van Saline, is ook vanmorgen leeg. De enige levende ziel is een zwart-/bruinkleurige hond die meteen op ons komt afgerend als we landen op het strand. Gisteren kregen we het gezelschap van een witte hond die helemaal met ons meewandelde tot op het strand en in de branding op zijn buik ging liggen en met zijn zielige oogjes aankeek.
Duikbril, snorkel en zwemvliezen aan en hup, het water in. Duizenden vissen in allerlei kleuren en maten zwemmen onder, voor en achter ons. Het koraal is gevarieerd, zowel qua begroeiing, als kleur. Even zijn we zoet om langs de vulkanische kust te zwemmen. Op de bodem zien we gekke vormen bedekt met zand, gestolde lava misschien?
Op het strand wacht onze nieuwe vriend ons op. Hij heeft een kuil gegraven onder de dinghy en ligt daar in de schaduw om ons al kwispelend te begroeten. Tja, ook hem moeten we teleurstellen en dinghieën met z'n twee terug naar Zensation.
Halen anker op en varen slechts verder naar Union Island, Clifton Harbor.
Al van ver zien we de gekleurde kite-vliegers in de lucht. Ja, SVG staat bekend als kitesurfersparadijs en hier op Union Island zijn enkele kitesurfscholen gevestigd en nemen ook vele lessen.
Tussen de riffen door slalommen we de baai in. Een boatboy komt al aangevaren om ons een meerboei aan te bieden. Ons anker graaft zich even later in, naast SY Uproar van onze Amerikaanse vrienden, Lisa & Russ. Voor ons ligt de airstrip van de luchthaven van het 7km2 grote (klein) eiland.
Na de middag gaan we aan land en maken we kennis met de iets te opdringerige local Harmond, 'Parrot' is zijn bijnaam en al snel weten we waarom! Uiteindelijk lukt het ons om hem vriendelijk van ons af te schudden en op onze 'zen'-manier door het levendige stadje te wandelen en de kleurrijke barretjes/restaurants, winkeltjes en marktkraampjes te bewonderen.
Bij de Digicel (telefoon- en netwerkwinkel/-merk) kopen we ons een simkaart met enkele GB's, zodat we het weer kunnen volgen, ook op de onbewoonde eilanden en niet telkens van boord moeten of opzoek naar een bar met gratis WiFi en daar geld uitgeven
In bar/restaurant 'Barracuda' vinden we bij een Italiaans koppel een TV, WiFi en een aantrekkelijke kaart qua eten & drinken en prijzen. En ze willen met plezier de voetbalmatch opzetten zodat we onze nationale ploeg kunnen zien spelen en strijden voor een halve finale plaats. Lisa & Russ vervoegen zich even later bij ons om mee te supporteren. Het mag jammergenoeg niet zijn en met een nederlaag is het EK afgelopen voor de Rode Duivels!
De teleurstelling wordt aan boord verwerkt onder een mooie sterrenhemel.