dinsdag 5 juli 2016

SVG, Union Island, Clifton Harbor - Petit St. Vincent(Caraïben)

Zondag, 3 juli '16

Dit wordt een dag om snel te vergeten: Een verkeerde keuze zullen we zwaar moeten bekopen!
Planning is om naar het privé eiland Petit St. Vincent te zeilen, slechts 4,5 Nautical mijlen. Door de verrekijker ziet the Captain dat het water redelijk plat is, dus besluit hij de dinghy niet af te tuigen, maar langszij de boot te laten hangen aan de spival ter hoogte van het gangboord en vooraan vastgemaakt, zoals ie altijd hangt 's nachts, zodat ie niet makkelijk te stelen is.
Met een gereefd voorzeil is fijn zeilen, maar al snel krijgen we een hoge deining van opzij en begint de dinghy heen en weer te zwieren en botst daarbij telkens tegen Zensation. We zien lijdzaam toe en proberen een oplossing te bedenken, terwijl Geert probeert om de dinghy tegen te houden en van de boot probeert te houden. Ruimer varen, motor aan, voorzeil indraaien en dan de dinghy in het water laten zakken. Daarbij kletst die nog enkele keren tegen de romp, alsook de buitenboordmotor. Ik verbrand mijn vingers bij het lossen van de spival en the Captain heeft er enkele blauwe plekken en strepen bij. Ondertussen lijkt de dinghy een zwembadje en probeert Geert het water m.b.v. de puts het water eruit te hozen...daarna hangen we ons Dinghietje achter de boot en varen rustig om motor verder. We zitten er verloren bij en boosheid om deze stommiteit groeit met de minuut! Dit is iets wat we nooit doen, zelfs de bijboot achteraan de boot hangen doen we eigenlijk nooit of slechts voor een mijl ofzo. Waarom nu wél en niet afgetuigd? Wat is de schade? De romp, anti-fouling, de dinghy en de buitenboordmotor?
We passeren een bergje zand met een parasol op, 'Mopion', hier willen we zeker een fotooke komen nemen, maar niet nu.
Het water om ons heen wordt weer lichter blauw en we lijken wél een zwembad in te varen. Wit gegolfd zand bevind zich onder ons en het anker graaft zich meteen in. Wat een prachtig plekje. Zensation ligt voor het privé eiland 'Petit St. Vincent' en het resort met slechts tweeëntwintig kamers verdeeld over een oppervlakte van 45ha en voorzien van een privé airstrip.
Met een knoop in onze maag proberen we dit adembenemend stukje paradijs tot ons door te laten dringen...
Dan wordt de schade langs de waterkant opgenomen. Op het eerste zicht lijken de krassen in de romp mee te vallen en oppervlakkig, zodat ze kunnen uitgepolierd worden. Boven de waterlijn zijn er enkele krassen in de anti-fouling. Ons Dinghietje staat plat, de voorste tube, na het oppompen verliest ie weer lucht :-( De motor lijkt ok.
Het turquoise water om ons heen lonkt voor de langverwachte ideale mastfoto van een bovenaanzicht van Zensation. Er moeten nog enkele spanbandjes weer bevestigd worden rond de beschermmouse rond de bovenste zaling. Ik hou van attracties en aangezien een pretpark niet meteen in de buurt is, wordt ik met gereedschap en fotocamera de mast ingetrokken. Er staat nog steeds een stevig windje en ik wiebel heen en weer aan de mast en wanneer enkele motorboten voorbij varen aan hoge snelheid, zorgen de hekgolven voor extra beweging. De spanbandjes zijn te kort, dus kan ik dat werk niet uitvoeren. Verder naar boven voor de foto. Heumm...dit lijkt minder makkelijk dan gedacht. En dan naar beneden... The Captain mag dan ook even van de attractie genieten en met de juiste spanbanden heeft hij het klusje zo geklaard. Weer op de grond bekijken we de foto's. Nou, dat had nog beter gekund. Maar vandaag hebben we genoeg spannende dingen ervaren ;-)
Om van alles te bekomen willen we even naar het resort gaan kijken. En dan...dan ontdekt Geert dat er toch iets mis is met aan de as van de buitenboordmotor. Mc Guyver komt weer naar boven en met een spanbandje (niet te missen gereedschap aan boord!) lost hij het voorlopig op. Met een half plat Dinghietje geraken we tot aan het dinghydok.
Op het resort zijn slechts enkele delen toegankelijk voor bezoekers: de bar/restaurant, receptie, boetiek en spa. Je mag hier iets komen eten, drinken, kopen of een spa-behandeling boeken. Er is geen WiFi, telefoonbereik of TV in het exclusief resort, als je wat nodig hebt hijs je de gele of rode vlag, afhankelijk van welke service je nodig hebt.
Een drankje en genieten van het zicht. 'Petit Martinique' ligt aan de overkant. Aan de bar maken we kennis met een Australisch koppel die hier met een charterboot zijn. Met hun adres voor binnen enige tijd, als we in hun land arriveren, geraken we weer met onze platte, gekwetste bijboot aan boord en hijsen hem weer met de spival naast de boot tot aan het gangboord. En zien meteen de fit. Jammergenoeg hebben we nog geen repareerset voor onze nieuwe dinghy. Het materiaal is hypalone en kan niet gerepareerd worden met de andere plakstrips die we hebben. We zullen het morgen bekijken en proberen een oplossing te zoeken.
Tijdens de laatste happen van ons diner onder de sterren, worden we overvallen door een enorme squall met véél regen en wind en de bijboot wordt gegrepen en kantelt naar achteren. Het sleuteltje van de motor, inclusief van de sloten, ligt er nog in (waarom? Dit doen we nooit!) en gaat overboord...het mag nu wél gaan stoppen!!!
Is het soms vrijdag de 13de?!
Moe en down zoeken we onze kooi op...troubble in Paradise...we don't like this :-( Er zijn geen doden en wonden gaan we weer drooglikken...het komt wél goed!