vrijdag 16 september 2016

Bonaire, Kralendijk 3(Caraïben)

Donderdag, 8 september '16

Na een lange dag gisteren, laten we het tempo even zakken en bereiden reeds apo-hapjes voor vanavond (krijgen bezoek) en ontbijten wat later. Het weer wijzigd ook onze planning...squalls in de verte zorgen voor het shiften van de windrichting en golven krijgen witte kopjes en laten ons huisje erop rollen. Vanuit de kitesurfbaai krijgen we bericht van een windhoos en best aan boord te blijven om af te wachten of het onze kant uitkomt.
The Captain brengt ons met drie naar de kant, zodat we wat kunnen shoppen, terwijl hij het fort bewaakt. Na anderhalfuur snuisteren in de vele winkeltjes, worden we weer opgehaald.
Het weer is gekalmeerd en weer gestabiliseerd. Het ziet er goed uit en met de wagen rijden we naar 'Thousand Steps'. Dit is een trap, pad naar de zee, die uit de rots gehouwen is en ons naar één van de beste duik-en snorkelplaatsen van Bonaire leidt. Op onze blote voeten stappen we over de pijnlijke dode koraalstenen, richting het zuiden , alvorens te water te gaan en laten ons met de stroming naar het noorden drijven. Schildpadden komen ons meteen begroeten, alsook talrijke vissen die tussen het kleurrijke koraal zweven en in en uit hun koraalkasteeltjes zwemmen. Een grote zwarte pijlstaartrog met kleine witte stippen, zweeft sierlijk boven de witte zandbodem. Dit is inderdaad al de mooiste snorkelplek die we op het eiland gezien hebben! De nieuwe camera draait overuren!!!
Wanneer we de trappen weer naar boven beklimmen, om de auto te bereiken, voelen de slechts tweeënzeventig trappen, in onze kuiten als duizend. En dan hebben we nog geen duikflessen of duikpak te dragen! We begrijpen meteen waar de naam vandaan komt ;-)
Er zijn zoveel mooie baaien hier, jammer dat we deze niet met Zensation niet mogen/kunnen bezoeken... De aanwezige meerboeien zijn slechts voorzien voor kleine bootjes.
Al snel is het apo-time en komt Johan (SY Aurora) meeborrelen. Het is weer veel te gezellig en de borrel vloeit verder in een uitgebreide tapa-avond.