maandag 31 oktober 2016

Curacao, Spaanse Water 3(Caraïben)

Zondag, 30 oktober '16

Grote kuis of was: gordijnen en fleecedekens krijgen een wasbeurt. De havenmeester is aanwezig. Wat doen we? Kunnen we uitchecken? OK dan. Nog wél twee wasjes draaien, onderwaterschip van dinghy proper maken en polieren, boot afwassen, zakken verwijderen van de schroef...nog effe wat te doen.
Uiteindelijk verlaat Zensation en haar Captain in de namiddag de haven, de stad, zoals de cruisers het noemen. We geven de luxe op van: elektriciteit (en werkende microgolfoven), zoet water, resort met beach en SUPER goede en snelle WiFi á volenté! Dit alles voor een ankerplekje in het dorp en hopelijk wat wind. Ik rij de wagen naar de vissershaven, aan andere kant van het Spaanse Water. Daar pikt Geert me even later op met de dinghy.
Heerlijk weer op anker, meteen plonsen we het water in. We liggen weer in de wijk. Er is wél een volksverhuizing gebeurt sinds onze afwezigheid. Hier en daar liggen bekende en we hebben ook nieuwe buren.
Zondag=cruisers-BBQ-dag. Alleen gaat deze niet meer door. De organisatoren zijn weg en het mag niet meer van de security op Santa Barbara Beach. Vorige week hebben ze nog een bijeenkomstje gedaan met koude gerechten. Als vervanging is er vanavond een 'potluck' aan boord op de catamaran bij Huub en zijn 90 jarige moeder, Tilly, of ook wél oma 'Pannekoek' genoemd. Ja, echt waar! Ze heeft een one-way-reisje 'Fiji' gepland aan boord met haar zoon. En ze stapt ook in en uit de dinghy alsof ze nooit anders gedaan heeft. Geweldig!!!
Oude bekenden en nieuwe delen weer lekkers en verhalen met elkaar.