vrijdag 18 november 2016

Bonaire, Kralendijk 8(Caraïben)

Woensdag, 16 november '16

Meteen goed nieuws: een nieuwe diodebrug komt vanuit Nederland zaterdag mee met een vriend van onze cruisersvrienden SY Hägar!
Twee cruiseboten meren af in onze achtertuin, de komende twee dagen worden er ook telkens één verwacht. Ook qua toeristen is het drukker op het eiland dan enkele maanden geleden. Gezellig...
Nog snel even de huurwagen een wasbeurtje geven, want regen en bladeren hebben hem te vies gemaakt, en dan afleveren.
Met de dynamo in de rugzak weer op sleeptouw, genieten we eerst van een terrasje bij de Gentenaar en mensen kijken.
We toveren onszelf even om in toeristen en trekken de winkelstraat in en bezoeken enkele winkeltjes.
In de namiddag heeft Sam geen goed nieuws voor ons en de watersportwinkel heeft nog niks laten weten. Tijdens het schuilen voor een bui maken we gebruik van WiFi en de magische krachten van de internetwinkels. Via Antoin in Curacao kunnen we misschien een dynamo bestellen en daar laten afleveren...
Een bevriende local van SY Hägar heeft een autozaak en probeert ook nog mee te zoeken. We staan hier niet alleen voor en bevinden ons gelukkig niet op een 'onbewoond eiland' ;-) Maar niet evident op een klein eiland met amper twintig duizend inwoners, waar alles ingevoerd wordt uit Europa/Amerika. Best handig om wat booties en locals te kennen.
Met een beetje geduld, tijd en hulp komt het wél goed!
Woensdag, dus 'Dive Masters Night' met heerlijke hamburgers en rum-cola. De dames gaan weer te voet en scoren nog wat leuks in de winkelstraat, terwijl de mannen per bijboot arriveren.
Even ontspannen en morgen weer verder klussen!