woensdag 21 december 2016

Aruba, Oranjestad, Surfside Bay 2(Caraïben)

Zondag, 18 december '16

In de stad treffen we vele gesloten zaken aan, het is ten slotte zondag, maar dat er zoveel horecazaken gesloten zijn, verbaast ons.
Bij de Nederlandse zaak ' doen we ons te goed aan een ijscoupe en portie poffertjes, hi, hi, hi,...
Aan de kano-club, waar ons Dinghietje ligt, staat het strand vol wagens met aanhangwagens en zien we tientallen jetskiërs door het water sjezen! Voor de locals is zondag=stranddag.
Weer aan boord staat er een 'Belgische specialiteit' op het menu. Hiervoor wordt er een nieuwe aankoop uitgetest, nml. een frietketeltje, d.w.z. een kookpot met draagmand in. Tja, als 'echte Belgen' kunnen we toch niet de wereld omzeilen zonder een frietpot zeker! Het heeft lang geduurd voor we één aangeschaft hebben en we hebben er ontelbare keren om gelachen, wanneer deze vraag gesteld werd of over gesproken werd. Het is er geen op elektriciteit geworden, maar een keteltje die we op het gasfornuis kunnen gebruiken. Pluspunt: sneller dan in de oven. Minpunt: niet te gebruiken tijdens het zeilen/varen natuurlijk!
The Captain ontpopt zich als frituurist...het branddeken in handbereik... De frietjes beginnen langzaamaan te kleuren en een krokant korstje te vormen. Goudbruin worden ze met de nodige zorg en voorzichtigheid uitgeschud en geserveerd.
Toppie! Njam njam :-))