maandag 5 december 2016

Bonaire, Kralendijk 21(Caraïben)

Dinsdag, 29 november '16

Wind...waar is de wind???
Om terug te varen naar Curacao hebben we wind nodig, want we willen de motor zo min mogelijk gebruiken om de kapotte dynamo en diodebrug te sparen.
Wanneer kunnen we weg?
Vanmorgen leken de vissen wél piranha's! Vooral de schil van een mango en papaya wordt gesmaakt en levert een onderling gevecht op, waarbij zelfs de Franse Keizervis aan deel neemt.
Loes & Leen komen al zwemmend op bezoek. De oude snorkels worden opgedoken, uitgeleend en al proestend uitgeprobeerd. Een nieuwe wereld gaat voor hen open, ze genieten ervan en er wordt een extra eetfestijn gehouden met toastjes voor onze onderwaterbewoners. Dit levert een fantastische ervaring en leuke foto's op :-))
Klustijd gaat verder: the Captain maakt een groot gat in de wand onder de navigatietafel, die uitkomt onder de bank. Hier komt een nieuw extra rooster, dat gisteren een laatste vernislaag kreeg, dat moet zorgen voor extra verluchting voor de diepvriezer. Pas- & meetwerk, extra stukken isolatie voor de lege ruimtes op te vullen en dan kan de diepvriezer weer op zijn plaats onder de bank gemonteerd worden.
In de namiddag wordt een nieuw weerbericht opgehaald en ontleed. Er wordt een beetje wind voorspelt voor de komende dagen. Net genoeg, dat moet lukken, desnoods op spinnaker.
Snel nog spullen opruimen en dingen regelen: mooring afrekenen en uitklaren.
Net op tijd klaar voor een laatste keer HH bij Karel's met Loes & Leen.
Als afscheid nog samen een patatje/frietje steken bij 'Wattaburger' en dan scheiden onze wegen: zij vliegen morgen weer naar Nederland en wij zeilen naar Klein Curacao. Fijne mensen waar we weer een gezellige tijd mee beleefden.
Ooit zal Zensation tot in Makkum varen en gaan we bij hen in de haven op bezoek. Maak dat ligplaatsje al maar klaar voor deze passanten ;-)