maandag 5 december 2016

Klein Curacao - Curacao, Spaanse Warter(Caraïben)

Donderdag, 1 december '16

Nog even een duik in het aquarium-heldere water en de bewoners begroeten, . Nog even chillen en genieten van het 'alleen op de wereld zijn'...
Dan komen de excursieboten, de passagiers vullen meteen een deel van het strand en het water.
Tijd om door te varen. Enkele zeeschildpadden laten hun kopje zien om ons uit te zwaaien.
Met een kleine 10knopen wind varen we rustig naar Curacao.
Aan de ingang van het 'Spaanse Water' wordt het voorzeil opgerold en gaat de motor aan. Het anker wordt klaargemaakt. Maar, de elektrische ankerlier het werkt niet! Dit is de oorzaak van de dynamo, hij geeft niks meer. Nochtans was dit nog eens extra gecontroleerd in Bonaire. Wat The Captain ook probeert, het helpt niet, de ankerlier blijft dienst weigeren. Dat wordt manueel ankeren. Wat reeds gepland was vanaf nu, om het ankerlier te ontlasten, met het idee dat we het wél elektrisch kunnen ophalen natuurlijk. D.w.z. dat het ankermanoeuver van de eerste keer moet goed zijn, want dertig meter ankerketting ophalen met een anker van 33kg eraan is gene kado!!!
Een ruimere plek wordt uitgezocht en dan laten we het anker aan de ketting in het water donderen...even er aan trekken...op het eerste zicht is het ankeren gelukt.
De wind neemt toe en we krabben niet! Nu maar hopen dat de nieuwe dynamo er snel is...volgens de laatste berichtgevingen zal ie morgen toegekomen op Curacao en opgehaald worden.
Meer wind = weg muggen! Fantastisch! Alleen is er hier een vliegenplaag op het 'Spaanse Water' volgens de andere cruisers. En ja hoor, al snel vliegen er een tiental zwartrijders in onze dame rond! En even snel plakken er enkele aan onze ouderwetse vliegenvanger. Hi, hi, hi,... wie het laatst lacht... :-))
Tegen Happy Hour(HH) dinghieën we naar 'The Pier'. Al snel zien we ons bezoek: Maaike & Leo van SY Chimo. Ze zijn hier op vakantie en Chimo ligt in Grenada. De zeilershap op donderdag bij 'The Pier' is de ideale plek om hen kennis te laten maken met andere zeilers en de live-aboards van het eiland.
Samen genieten we van het weerzien, elkaars gezelschap, bijkletsen van een half jaar, een drankje en de pasta met scampi...
Wat vliegt de avond weer!