dinsdag 30 januari 2018

Dag 2: Frans Polynesië: Tuamotus: Île de Hao - Gambier Archipel: Mangareva

Vrijdag, 26 januari ‘18, 10u tot zaterdag, 27 januari '18, 10u (UTC -10u = -12u tijdsverschil met BE!)

Totaal:
Afgelegde afstand: 159 NM
Vaaruren: 24u
Gemiddelde snelheid: 6,6 kn
Knopen wind: 12 kn
Positie: 21°03'S 137°15'W
Afstand tot bestemming (Gambier): 174NM

Een waterzonnetje doet haar best om alles weer op te drogen en door het wolkendek heen te breken. Tegen 11u heeft ze haar doel bereikt.
De wind komt de voorspellingen na en met een knikje in de schoot gaat de koers rechtstreeks naar de Gambier Archipel.
De vislijn hangt uit en iets over 17u beet begint de lijn af te rollen, ze is niet te stoppen! Dat zal een zware grote zijn. We proberen hem verder moe te maken door te vertragen en nu en dan een stukje lijn in te rollen. The Captain wil zeker zijn dat hij hem kan houden, eens de visstok uit de houder gaat... het gevecht lijkt te minderen en de lijn wordt verder opgerold en dan plots... houdt de tegenwerking op en zijn we onze beet kwijt! Heeft een andere hem als prooi gepakt of opgegeten?! De flubber en haak zijn er nog. Misschien zwemt er nu een vis met hazenlip rond. Jammer, een vis was welkom in de vriezer. Er is veel plaats voor vrijgelaten, maar misschien was deze wél net te groot en wilden we hem helemaal niet aan boord. Tegen zonsopgang wagen we het nog eens. 

De nacht verloopt rustig. Er zijn nog wat bliksemflitsen om ons heen, maar minder en nog verder weg van ons dan gisteren. Sqaulls blijven uit en we kunnen rustig wachtlopen in de kuip, al duttend onder een sterrenhemel en een gloeiende maan. Zo hebben we het graag 😍