vrijdag 31 juli 2015

A Coruña(ESP)

Dinsdag, 28 juli '15

Vandaag is het alweer voorbij...onze opstappers vliegen weer naar België. Na het ontbijt wandelen we samen naar de taxi en nemen afscheid van elkaar...de dagen zijn voorbij gevlogen en de tijd ging veel te vlug... Het is raar om met ons tweetjes ze uit te zwaaien :-(
Maar we hebben het super leuk gehad en van elkaars gezelschap genoten! En in Kortgene zullen vele nieuwsgierig zijn naar hun verhalen en beeldmateriaal.
We verkennen A Coruña en wandelen langs prachtige, leuke gebouwen en straten, maar ook door minder aantrekkelijke buurten. Er is hier ook wat industrie en vele grote havenkommen voor vrachtschepen. Er komt geen eind aan de haven lijkt wel. We zoeken en vinden een hele aparte havenwinkel, lijkt wél een interstock of zo: geen overzicht, klein gedeelte materiaal ligt uitgestalt(op een hoop) voor de toog en achter de toog, honderden rekken met materiaal... Je moet zeggen wat je zoekt  en dan gaan zij zoeken in hun stock ;-) Roeispanen voor ons Dinghietje van Zodiak hebben ze niet, maar ze gaan opzoeken of ze ze kunnen bestellen en ons iets laten weten.
We wandelen naar de andere kant van de stad, naar de beach. Het is bewolkt, maar zwoel, het zonnetje doet veel moeite om door de wolken heen te komen. Er staat hier ook een heuse branding op het strand. Hier en daar liggen zonnekloppers of zitten mensen in het water. 
Kilometers hebben we gewandeld en geslenterd en we zijn moe wanneer we weer in de haven toekomen. En dan hebben we nog maar een klein stukje van deze grote stad gezien...Morgen kunnen we nog een stukje doen.
Het weer blijft een twijfel geval. Er wordt véél wind voorspeld voor de komende dagen, maar morgen ziet het er nog ok uit om een haven verder te varen. Of we liggen hier verwaaid tot zondag. Wat gaan we doen? Samen met de Ikiro-crew is dit het gespreksonderwerp. We gaan slapen met het idee om toch maar te blijven liggen morgen.