zondag 12 juli 2015

Castro Urdiales-Sanoña-San Vincente de la Barquera(ESP)

Donderdag, 9 juli '15

We hadden hier best nog even kunnen vertoeven, maar verlaten het mooie stadje Castro Urdiales en varen op motor(geen wind) naar Santoña. De gebergten langs de kust zijn gigantische en er komt geen einde aan, de ene loopt in de andere en oogt mooi. De ene is robuust en kaal en de andere groen en egaal. De invaart naar de ria is fantastisch, met indrukwekkende oude forten gebouwd op de heuvels van de gebergten. We ankeren en bezoeken het stadje. De stierenvechtersarena is echter niet toegankelijk, jammer... 
Er is wind en we zetten zeil richting Santander. Het gaat heel vlot en we besluiten om deze industriehaven letterlijk en figuurlijk links te laten liggen en door te varen naar San Vicente de la Barquera. We hebben op Vessel Finder gezien dat onze vrienden van Anastasia er nog liggen en willen ze verrassen met onze komst. We hoppen sinds Frankrijk achter elkaar aan, eerst zij achter ons en nu wij achter hun. Gaat het ons eindelijk lukken om elkaar te treffen? En hun te kunnen laten meegenieten van onze tweede bonito, om de vissenvangst-frustratie op de Anastasia wat proberen te verzachten ;-)
De zon gaat bijna onder, wanneer we de zeilen strijken en op motor aan de aanloop van de Ria beginnen. We sturen Anastasia een bericht of de Duvel en bubbels koud staan, want dat we er zijn. Via VHF roepen we elkaar op en met hun brommer(dinghy) komt the Captain ons tegemoet gevaren. Het stroomt hier hard, tot 3kn, dus we moeten goed opletten met manoeuvreren. We leggen ons naast Anastasia neer, net in het diepste stuk van de ria, waar maar net genoeg water blijft staan. Bij LW. We liggen aan elkaar vast en de 2 ankers en 2 hekankers liggen uit, zodat we niet rond draaien. Het feest kan beginnen. We hebben al héél wat verhalen met elkaar te delen. De Duvels en de bubbels worden vergezeld door de paprika-chips(is nog op bestelling van België meegekomen ;-) ) en veel gebabbel en al snel is het 2u!