donderdag 20 augustus 2015

Ría de Vigo, Cangas - Baiona(ESP)

Maandag, 17 augustus '15

Het is wat mistig, maar hier en daar komen er gaten in de lucht en we voelen de zon moeite doen. Ikiro is reeds vertrokken naar Vigo, binnen enkele dagen zien we elkaar in Porto en gaan we samen porto proeven ;-)
We varen op motor naar Baiona. We hebben mooie foto's gezien op Tumblr van Anastasia en willen de stad nu eens in het daglicht bezoeken, alsook het kasteel.
Wanneer we ons anker droppen in de baai, is dé zon reeds van de partij. De overkant van de Ría ligt nog in de mist, maar al snel klaart ook die op en staat de zon aan een hel blauwe lucht te schijnen en het is meteen heet. Een week hebben we haar op deze manier gemist en we zijn blij dat ze ons weer vergezeld.
Het bezoeken van het kasteel 'Castelo de Monttereal' levert een prachtig zicht op de stad, de vele bevolkte stranden(in en achter de haven, in verschillende baaien in de Ría en aan de zee) en de Ría en de zee. We kunnen helemaal rondom het kasteel op de muren wandelen. Het kasteel zelf is gerenoveerd en is nu een hotel en restaurant/café met moderne toets.
We slenteren voor de laatste uurtjes op Spaanse bodem door de oude stad van Baiona met zijn prachtige rijtjesgebouwen en genieten van een tapa. Morgen verlaten we Spanje en varen we naar Portugal. We hebben genoten van de Noord- en Westkust van Spanje en de prachtige Ría's en baaien en de heerlijke tapa's. Maar nu is het tijd voor iets nieuw...we zijn benieuwd en popelen om Portugal te ontdekken.