maandag 17 augustus 2015

Ría de Vigo, Vigo-Isla San Simón & Isla San Antonio(ESP)

Zaterdag, 15 augustus '15

We zijn in een hoekje in de haven geduwd, aan de opstapplaats van de vedettes, die naar Isla Cíes varen. Maar het valt mee van lawaai. We openen de bimini om wat privacy in de kuip te hebben. 
De reistassen die terug worden gevuld en klaar staan, brengen ons naar de realiteit. Het is alweer zover...het bezoek van onze vrienden zit erop :-(
We ontbijten nog samen en wisselen foto's uit en dan is het tijd...we brengen hen naar de taxi en nemen afscheid. Het waren alweer fijne dagen en we hebben mooie trips en dingen samen beleefd. Alleen jammer van het weer en de dolfijnen die zich niet hebben laten zien. Maar het zijn zowiezo onvergetelijke dagen geweest...
We wandelen met zijn tweetjes door de stad van Vigo. De kanonschoten horen we sinds vanmorgen weer regelmatig knallen. Het is hier vandaag ook een feestdag. Dus alle winkels zijn toe. 
We geven Zensation nog een poetsbeurt en verlaten de haven van Vigo en varen verder de Ría in en de brug 'Rande' onderdoor. Achteraan in de Ría liggen twee kleine eilandjes, Isla San Simón & Isla de San Antonio, die met een stenen bruggetje met elkaar verbonden zijn. Opeens trekt de wind aan naar 22kn. Wouw, de ankerplek die voorzien was voor de eilanden, ligt niet beschut. We kijken op de plotter en achter de eilanden is er een plekje waar genoeg water blijft staan, maar kunnen we er nog geraken, want het is ondertussen afgaand water en er rond valt het droog of blijft te weinig water staan. We proberen en ja, we geraken er gemakkelijk. Het water is hier glad en van de wind hebben we hier ook geen hinder. We droppen het anker tussen enkele motorbootjes. Het is hier heerlijk rustig en wat een zicht! Er staan enkele mooie huizen op het eiland. We genieten op ons privé-terras. Straks gaan we even naar het vaste land met ons Dinghietje.
Maar enkele uren later begint het te regenen en één voor één vertrekken de motorbootjes en uiteindelijk blijven we alleen over. Het is geen weer om in de dinghy te stappen. Maar we hebben genoeg aan boord en the Captain smult van de resten entrecote, op de grillpan gebakken, met diepvriesfrietjes uit te oven ;-)