maandag 14 september 2015

Portimão 2(PT)

Vrijdag, 11 september '15

Nu dat de dieseltank in orde blijkt te zijn, is het weer overbrengen van onze spullen van op het bed, van de stuurboord naar de bakboord achterkajuit. Want, the Captain moet nu daar onder het bed zijn voor de nog iets(de MPPT-regelaar) te checken van de zonnepanelen. 
We varen naar de haven van Portimão en laten daar de dinghy achter, en gaan op verkenning op het strand van 'Praia de Rocha', de haven en het hotel/resort. We krijgen, op verschillende uitkijkpunten, prachtige panorama's te zien op dit alles! Het is hier mooi en ook al staan hier veel hotels en appartementsblokken, is het hier op dit moment redelijk rustig en aangenaam vertoeven.
We varen ook terug naar de oude stad, waar het museum van Portimão staat.
Ondertussen is de offerte toegekomen en deze valt tegen... Dat wordt zoeken naar een ander verkooppunt.
We varen terug richting onze dames. De prachtige beach en strandbarretjes van Ferragudo, voor ons lonken en we stranden er met de dinghie. Het is er gezellig en een muzikant zorgt voor een streepje muziek tijdens het diner. 
De natte-dinghy-start verloopt moeizaam. The Captains zitten reeds aan de motor en Christel en ik staan in het water tot aan onze knieën, maar het is niet ver genoeg en worden ook onze bovenbenen nat...en het op/in de dinghy springen gaat moeizaam. We hangen er met de buiken op, maar geraken niet verder. Ondertussen is de dinghy al aan het varen en vallen we er bijna af, maar Geert sleurt ons verder aan boord. Met gegiechel en plezier zoeken we in het donker tussen al die ankerlichten naar ons sterretje ;-)
De 'live music' van de strandbar begeleid ons naar onze kooi.