maandag 14 september 2015

Portimão(PT)

Donderdag, 10 september '15

Ik ben bijna heel de dag zoet met de bilge...alle vloerplaten worden verwijderd en alle bakken en proviand gaan eruit. Bakken en bilge worden proper gemaakt en de tweede dieseltank wordt nogmaals gecheckt of de spanbanden rond de leiding nog goed zitten en er geen lek meer is. Dan is het opnieuw de inventaris en stockeerplek maken van alle proviand, tijdens het vullen van de bakken in de bilge...mijn hoofd steekt de hele dag in de gaten van onze kelderruimtes(bilge). Ik voel extra schrammen, builen en blauwe plekken verschijnen over heel m'n lichaam, elke keer ik weer iets uit of in een ruimte haal of steek. Waarom maken ze dat toch zo onpraktisch?!
Onze leefruimte lijkt wél een ontplofte boel ;-)
De bilgeput krijgt van the Captain nog een goede poetsbeurt voor de vloerpanelen er weer op gaan. Hopelijk stopt hier nu eindelijk onze rode draad met het 'diesel-probleem' en is het de laatste keer dat we restanten hiervan verwijderd hebben!
Het is al vijf uur en we zijn bijna rond als onze vrienden ons oppikken om nog even langs de havenwinkel te varen. Zij hebben hun handen vol met hun generator en willen een prijsofferte voor zonnepanelen en wij willen er ook nog één extra aankopen. 
Eindelijk zien we wat daglicht en denken we even niet aan diesellekken of niet werkende generators. We varen de rivier verder op en informeren bij de verkoper. Morgen zal hij een offerte doormailen.
We wandelen een stukje verder, want daar is een Lidl en daar winkelen we graag ;-)
De verkoper van de havenwinkel gaf ons ook de tip om de pastelleria naast de Lidl langs te gaan. We hebben wél een droge keel en een goestingske voor wat lekkers. Er staan mooie taarten in de toog en het ziet er allemaal lekker uit. We trakteren onszelf op iets lekkers en zetten ons in het zonnetje. We kunnen er alweer tegenaan en na onze proviandaankopen keren we weer naar onze dames.
Het water lonkt en ons eendje wijst 22°C aan...zo'n warm water hebben we nog niet gehad! Na een frisse duik worden we samen met de Maru-crew verwacht op Ikiro. Zij hebben jaren op de Caraïben gezeild en verbleven en de avond wordt gevuld met prachtige verhalen en vele tips.