zaterdag 21 november 2015

La Palma, Puerto de Tazacorte-La Gomera, Puerto de Vueltas/Valle Gran Rey(ES_Canarische)

Donderdag, 19 november '15

Al vroeg verlaten we het eiland La Palma, Isla Verde(=groen eiland) of Isla Bonita(= mooi eiland), zoals het eiland ook genoemd wordt en we het voor een stukje hebben kunnen zien...de rest zal voor een andere keer zijn. Op naar het volgende Canarisch Eiland: La Gomera.
De Atlantische Oceaan is een spiegel en al snel spotten we dolfijnen. Eerst tellen we er vijf, zes, zeven, acht, negen, tien,...ze komen van overal en zijn niet te tellen. In het rimpeloze heldere water kunnen we ze ontzettend goed zien, en ook door hun witte buik kunnen we ze goed volgen en zien hoe diep ze onder water en Zensation duiken. Ongelooflijk, hoe die dieren zich voortbewegen. We genieten van de lange ochtendshow en horen hun scherpe geluidjes. 
Ze zijn nog maar net weg, als ik voor de tweede keer een poging doe om het ontbijt te maken, dat er al een volgende voorstelling volgt. Niet alleen voor onze boeg, maar ook een eindje achter ons. Daar steelt een baby-dolfijn de show door tot 2m hoog boven het water salto's te maken en rond z'n as te draaien. Schitterend! Dat is de primus van de 'tuimelaars-klas'!
Wanneer we de zuidkant naderen, zien we rimpels verschijnen in het water. Er komt wind...en wat voor wind! Tot 35knopen. De zeilen worden gereefd en we varen onder maximale helling aan de wind. Het gaat hard en onze douche van vanmorgen was alweer overbodig...liters zoutwater komen over Zensation en onszelf heen ;-)
In een razend tempo verdwijnt La Palma achter ons en pas wanneer we de westkust van La Gomera naderen, neemt de wind af. Op de ankerplaats aan Puerto de Vueltas is het alweer rustig. Een goed plekje naast het inmens hoge vulkaangebergte en een zwart lava-kiezelstrand.
Met ons Dinghietje varen we naar het vissershaventje. Het stadje loopt verder naast de kust en heeft een klein natuurlijk zoutwater-zwembad, stranden met zwart zand en stenen en talrijke appartements-huizen/-blokken, in een mooie cottage stijl. Ook hier weer vooral Duitsers en vele bars en restaurants en unieke kleine winkeltjes. We genieten van het mooie dorpje en de sfeer.
Aan boord wordt de dorado, van vorige week, klaargemaakt en verorberd. Lekker visje...tijd dat we nog eens iets vangen ;-)