zaterdag 21 november 2015

La Palma, Santa Cruz-Puerto de Tazacorte(ES_Canarische)

Dinsdag, 17 november '15

Langs de oostkust van La Palma zeilen we richting het zuiden. De kustlijn blijft groen en op de toppen kan je bomen zien.
Wanneer we de zuidkaap naderen, wordt het eiland  kaler en woester. Plots krijgen we valwinden met stoten tot 35kn! Zensation loopt uit haar roer. Voor-en grootzeil worden gereefd. De zuidkust is snel gepaseerd en we zetten koers naar het noorden, langs de westkust. En dan...nog maar 4kn wind...motor aan. De wind is aan de eilanden zo veranderlijk & veradelijk! 
Over heel de kustlijn, van oost naar west zien we de ene bananenplantage na de andere, allemaal zijn ze onderaan de bergen, tegen de kust gebouwd. Over vele zien we zeilen hangen, het lijkt op serres. In het begin van de oostkust zien we ook grote rotsinhammen, zoals we in Portugal gezien hebben en met ons Dinghietje zijn ingevaren. Dat zien we ons hier niet meteen doen!
Even verder hebben we terug een beetje wind en beginnen we aan een opkruis-tochtje van nog enkele mijlen, maar we geven het al snel op de wind neemt nog meer af en we komen géén meter vooruit. Motor gaat weer aan en zo bereiken we Puerto de Tazacorte. In de verte zien we de kleurijke huisjes al in het dal staan en verderop de bergflanken. De kleuren:geel, oranje, oker, roze, blauw, paars, groen, ... In Santa Cruz vielen de gekleurde huisjes ook al van ver op. Het doet ons terug denken aan de haven van Albufeira(PT), misschien heeft de ontwerper hier zijn inspiratie gehaald.
Tijdens het avondeten krijgen we bezoek van een Vlaming uit Sint-Niklaas, die met zijn vrouw op hun boot, bijna het ganse jaar in de Canarische eilanden vertoeven. Hij verteld ons meer over de eilanden en we krijgen veel tips. 
In het donker maken we nog een wandeling naar het dorpje aan de beach. Het zand ziet er ook donker uit en er liggen ook stenen, voor zo ver we kunnen zien of herkennen in het donker. Langs de boulevard is het een gezellige drukte van bars en restaurants en hun Duitse klanten.