dinsdag 10 november 2015

Lanzarote, Marina Rubicón, baai(ES_Canarische)

Zaterdag, 7 november '15

Met de bands op de achtergrond en het af en toe zeuren van de ketting op een rots, zijn we snel ingedommeld en hebben we heerlijk geslapen.
The Captain snorkelt naar het anker ende zwemmen rond Zensation.
Aan onze westkant liggen twee populairen stranden: Playa Dorado en Playa Blanca, met aangrenzend hotels, bars en restaurants. Al vroeg zien we veel beweging op de boulevard richting Puerto Rubicón.
Tijd om ons Dinghietje te water te laten en de haven in te varen naar de havenwinkel (is hier eerder een uitzondering dan vanzelfsprekend in de havens...). We zien een dinghy-dok en leggen ons vast, terwijl er een havenmeester ons tegemoet komt en ons vriendelijk ontvangt met een brief voor de ankerraars, prijslijst en plan van de haven. We kunnen ook als ankerraars gebruik maken van alle havendiensten, inclusief het zwembad, mits een vergoeding. We mogen ons Dinghietje hier gratis leggen. Super! Zo'n verwelkoming, daar kunnen ze in andere havens nog wat van leren. We krijgen ook nog op vraag een plan van de omgeving en krijgen te horen dat het markt is rond de haven. Leuk, maar eerst even de havenwinkel bezoeken voor nog wat onderdelen.
De havenomgeving is mooi en gezellig met verscheidene horeca-gelegenheden, winkels en een grote supermarkt. Dit had ook een mooie plaats geweest om ons Zensation achter te laten, om naar België te vliegen. Maar ja, je kent het hier allemaal niet en vooraf kiezen tussen al die onbekende havens is niet makkelijk, hé.
De markt is over heel de haven verdeeld en de meeste kraampjes hebben orginele, plaatselijke, ambachtelijke verkoopswaren uitgestalt. Hier en daar natuurlijk ook onze Afrikaanse vrienden met hun handtassen, zonnebrillen en Nike schoenen ;-)
We wandelen de boulevard af langs de baaien van de stranden, naar de ferry haven, die aan- en afvaren. Het is heet en druk en we zoeken verkoeling op een terras. Onze wandeling beëindigen we in Bar One van de Rubicón Marina. Hier moeten we de bazin, Claudia de groeten overbrengen van iemand van de KLYC. Wanneer ze arriveerd, ontploft de bar...iedereen roept haar naam en begint haar te kussen...ze is hier duidelijk een graag geziene dame ;-)
Met een foto van ons drie, worden de groeten via Whatsapp overgebracht naar België en varen we in het donker weer naar ons Zensation en we weer getrakteerd worden op een één-minuut durend vuurwerk.