dinsdag 10 november 2015

Lanzarote, Puerto de Calero-Marina Rubicón, baai(ES_Canarische)

Vrijdag, 6 november '15

Alles wordt grondig onderhanden genomen, gepoetst en opgeblonken...het is grote kuis vandaag op Zensation, binnen- & buitenkant moet eraan geloven...uren hebben we onze handen vol. Zelfs voor het marktje dat op het havenplein staat, hebben we geen tijd. Eerst proberen schoon schip te maken, zodat we straks de trossen kunnen losgooien en verder varen. We profiteren van water en elektriciteit à volenté. De blog is bijgewerkt en foto's zijn gepost. 
Het is al namiddag als we met alles klaar zijn en we nog even langs de kraampjes wandelen, die aan het opkramen zijn... Hier hebben we precies niet veel gemist, op elk kraam zie je dezelfde artikelen: handtassen en handtassen en nog eens handtassen... 
Na het afrekenen op het havenkantoor, vertrekken we met volle batterijen en watertank en onze dame die weer 'spik&span' is!
We ronden het zuidoostelijkste punt 'Punta Papagayo', dat van bovenaf een scherpe bek van een papegaai heeft en aan oost- en zuidkant ervan liggen mooie, populaire goudgele zandstranden. 
We varen nog iets verder langs zuidkust en ons anker valt naast de Marina 'Puerto Rubicón'. We hebben hier een mooi zicht op Fuerteventura, dat nu wél heel dichtbij ligt... Ferry's varen hier aan en af vanuit Fuerteventura en ook al komen ze toe en vertrekken ze in de andere haven, Puerto de Playa Blanca, een stukje van ons verwijderd, voelen we de boeggolven van de grote schepen. Één van hen zorgt voor een heuse golfstroom, waardoor we helemaal dooreen geschud worden en we alles zien en horen bewegen, kletsen en vallen...wilde kapitein achter het stuur! Uitgezonderd deze extra golven, liggen we hier behoorlijk rustig, maar we hangen toch maar de 'puts'. 
Al snel wordt het donker en horen we vuurwerk, tegen dat we in de kuip staan is de slechts één-minuut durende show bijna afgelopen.
Dan horen we muziek en gezang, twee verschillende optredens tegen elkaar op...het is duidelijk vrijdagavond ;-)