zaterdag 5 december 2015

Gran Canaria, Arguineguín-Puerto Rico(ES_Canarische)

Donderdag, 3 december '15

Wanneer we ontwaken en naar de kade kijken, is alles van het Rode Kruis weg, uitgezonderd enkele dozen die bij de container staan. We hebben niks gehoord of gezien... Later die dag vernemen we online dat het ging over een gekapseisd bootje met vluchtelingen van de Ivoorkust. Waarvan er 22 gered en naar Arguineguín zijn gebracht en nog zeker twintig ofzo zoek zijn...
Opnieuw onderneemt the Captain een oppomp-poging met de handpomp, maar besluit ermee naar een garage te gaan. De dinghy wordt volgeladen met de drie fenders en hij vaart naar het dorp. Met dik gevulde fenders komt hij weer aan boord ;-) Toch makkelijk zo'n compresseur, hé.
Na vijf nachten hier goed op anker te hebben gelegen (uitgezonderd de glass-bodem-boten die hier telkens langs Zensation heenscheuren!), is het tijd om weer even verder te varen, slechts een kleine twee mijl! Naar de haven van Puerto Rico, zo kunnen we weer wat water aanvullen, d.w.z. een volledige tank ledigen en opnieuw vullen, want sinds het verlaten van La Gomera, smaakt ons water wat zout. Is dit van de duizende liters die er zijn overgekomen of zat dit reeds in het drinkwater? Een wasje kunnen we hier ook doen en 's avonds liggen we weer in heerlijk ruikende lakens: I love it!
In de haven ligt de meest kitscherige motorboot die je maar kan vinden: volledig gedecoreerd met kerstversiering, inclusief kerstmuziek en kerstrozen op de steiger. De eigenaar zingt uit volle borst mee An als de avond valt maken honderde gekleurde lichtjes zijn decor compleet!
Voor de eerste keer zien we strandrestaurants:gedekte tafels op het strand. Zo romantisch en gezellig met al die lichtjes 's avonds. We nemen het idee en de sfeer mee naar ons privé-terras en dineren ook in stijl ;-)