zaterdag 20 februari 2016

Dominica, Portsmouth - Guadeloupe, Point-à-Pitre (Caraïben)

Woensdag, 17 februari '16

We worden wakker van waterdruppels in ons gezicht...we hebben toch vannacht  maar weer de luiken boven ons hoofd open gezet voor frisse lucht. De dag op Dominica ontwaakt met regen en dikke pakken donkere wolken boven zich. Zou dit het regeneiland zijn? In ieder geval heeft ons zelfgemaakte Dominica-vlag de vuurdoop doorstaan en wappert nog kleurrijk in het wand.
Zetten zeil en gaan op zoek naar heldere lucht, zon en beter weer. En dat vinden we reeds snel. Maar ook vandaag is het een zeiltochtje van veertig mijl om 'U' tegen te zeggen. Net zoals gisteren is het intensief en zoutwaterrijk. The Captain heeft het druk met telkens te anticiperen op de verschillende winden en windvlagen. Waar is die duikbril? De buiskap en bimini beschermen ons een klein beetje voor het overkomende zeewater.
Onderweg komen we vissers tegen die heerlijk liggen te klotsen en te schommelen in kleine vissersbootjes en hun vangst checken bij hun visboeien in water van tachtig meter diep of meer. Wat een job!
Guadeloupe komt in zicht en de Franse vlag wordt weer gehesen. Al snel staan we te kwijlen van het vijftig tinten blauw/groene water en hagelwitte zandstranden. Wouw, knap zeg!
Het eiland heeft de vorm van een vlinder en we droppen ons anker aan de zuidwest-kant van de rechtse vleugel, aan de stad Pointe-à-Pitre.
Met ons Dinghietje gaan we inklaren in de haven en net zoals op Martinique wordt ook hier geen enkel paspoort of bootdocument gecontroleerd. Voor hetzelfde geld staat hier Janneke of Mieke op ons inklaardocument...who cares?
Rondom de haven staan identieke gebouwen, waarin appartementen en horeca-zaken en winkels zich bevinden. We bezoeken enkele beruchte bars uit de pilot, nml. 'Route de Rum' met prachtige schetsen van deelnemers aan deze regatta en 'Pirate Carebeen' waar cruisers zich verzamelen tussen piratenbeelden.
Tijdens de apo in de kuip, passeert er een cruiseschip met vele kijklustigen op het dek...Zensation poseert weer als een echt fotomodel ;-) Enkele jaren geleden stonden we zelf aan boord van zo'n schip en droomden en wensten we hier met een zeilboot te liggen en te varen...en kijk nu...Zijn we hier dan toch echt?!