vrijdag 19 februari 2016

Martinique, Anse Mitan (Caraïben)

Zondag, 14 februari '16

Valentijn. Ja, vandaag is het Valentijn of 'Liefdekes-dag'. Vijftien jaar geleden was het een date, een eerste date van the Captain en mezelf...het werd een 'lange Chinees van 2m zonder tanden'! (Hi, hi, hi, een onderonsje ;-) een meeneem Chinese maaltijd die langer duurde dan één etentje of date...) Wat heeft hij in petto? Ah, ja, het is elke dag Valentijn en we zijn al negen maanden volop aan het vieren, toch!?
De feeststemming is een beetje zoek...het is een rare dag, onze vrienden zitten in het appartement met ingepakte reistassen en koffers...vanavond keren ze weer naar het koude, regenachtige België. Ook hier in Martinique is het vandaag regenachtig. De hele dag volgt de ene bui de andere op en de was die aan de reling hangt te drogen krijgt verschillende keren een gratis extra spoeling over zich heen. Dit had het moment geweest om ons regenwater-opvangzeil te installeren en de watertank aan te vullen, maar we hebben er niet aan gedacht. Tja, misschien regent het nog wél eens, maar liefst niet elke dag, hé, want daarvoor hebben we niet zo ver gevaren! Zelfs de hoofdstad, Fort-De-France, die aan de overkant van de baai ligt, verdwijnt in de regenbuien.
Tijd voor comfort-food! We gaan met zijn zessen naar een crêperie en smullen van een crêpe Créole, Tropical, Noir, Noisette, enz... Njam, njam,...
Onze vrienden moeten hun vakantieadres verlaten en de conciërge heeft nog een prachtig boeket van plaatselijke bloemen, voor Christa & Rita. Is het voor Valentijn of het afscheid?
Nog een laatste afscheidsdrankje met de voeten in het zand van de beach bar en dan komt de taxi...knuffels, kussen, zwaaien en...weg zijn ze :-(
Met de prachtige boeketten in mijn hand wandelen we met ons twee richting ons Dinghietje. We vrolijken ons meisje op met de bloemen...toch nog een beetje Valentijn <3 <3 <3. Bedankt lieve vrienden voor de fijne tijd hier samen op Martinique en de extra luxe waar we in jullie appartementen gebruik van konden maken: de vele gevulde en gedraaide wasmachines , WiFi en elektriciteit.
Na een was- en op-tut-moment gaan we weer aan land op zoek naar een romantische zaak, maar alle restaurant zijn volboekt. Is het door Valentijn of omdat het zondag is. Dan wordt het pizza en die smaakt ook fantastisch, ook als is het decor misschien wat minder romantisch. Maar, het belangrijkste is dat we samen zijn en dan nog wél op zo'n prachtige exotische plek. Wat wil je nog meer?!
Of zou ik toch morgen of volgend jaar eens ontbijt op bed krijgen? ;-)