vrijdag 19 februari 2016

Martinique, Sainte-Anne (Caraïben)

Vrijdag, 12 februari '16

Er staat hier een stevige wind in de baai van Sainte-Anne, we liggen stevig achter ons anker en hebben een goede nachtrust achter de rug en duiken het water in. The Captain is gewapend met een sponsje en hangt aan een landvast naast de boot te bengelen terwijl hij het gras maait...ja, ons meisje heeft vooraan een snorretje gekweekt en dat probeert hij zo te verwijderen. De windgolven maken het ons niet makkelijk, ze botsen op ons in en kunnen nauwelijks het hoofd boven water houden, zelfs aan het touw. Als aperitief 's morgens kan zo'n zoute borrels wél tellen ;-) Na een stukje wordt de strijd gestaakt...morgen is er nog een dag.
Onze koelkast en nieuw koelelement lijkt het goed te doen, zelfs het linker gedeelte voelt veel kouder aan. Toppie!
Gisteren was Geert nog op zoek gegaan naar een ontbrekende moer. Voor we de haven invaren voor de koelkast, is er nog tijd om de mast in te gaan. Maar er wordt geen bestemming gevonden voor de gevonden moer. Het blijft een ???, misschien is een weesje van één of ander werkje dat zich al die tijd verstopt heeft, ofzo.
We dinghieën (nieuw werkwoord ;-) in 't Engels wordt het ook gebruikt, dus zal het in 't Vlaams of Nederlands ook wel kunnen, hé) naar het dorp. Het kerkje met prachtige kristallen luchters springt meteen weer in het oog. We wandelen naar het mooie zandstrand in de baai tot aan Club Med. Leuke kleurrijke, gezellige beach bars trekken ons aan, alsook een vliegende vaste klant, een vogeltje geniet van de sfeer en vliegt van glas naar glas en kwettert er vrolijk op los en vermaakt de klanten.
Tegen apo-time worden we uitgenodigd op de borrel van de mooie 'Fairy Queen' en maken kennis met haar eigenaars Nicol & Ronald. Blijken zij diegene te zijn die de laatste nacht van de oversteek, net voor we Martinique bereikten, in onze buurt vaarden en ook snelheid inhielden om pas bij zonsopgang te arriveren. Hoe toevallig! Het is een gezellige avond in hun gezelschap en van de 'Hullu Poro'- & 'Beau'-crew