vrijdag 15 april 2016

USVI's, Great St. James Island, Christmas Cove - St. Thomas, Charlotte Amalie(Caraïben)

Dinsdag, 12 april 16

Onze ochtendgymnastiek is een snorkeltripje in Christmas Cove met daarna nog eentje als middagexecise in Frenchman Bay. Daar hebben we gezelschap van een piratenboot, met de naam: 'Blackbeard Revenge'. Al snel verlaten ze met luide muziek en volgeladen met excursiemensen de baai.
Op naar de hoofdstad, 'Charlotte Amalie'(19.000 inwoners). De haven van deze stad is al sinds de 17de eeuw een belangrijke ankerplaats. In deze tijd wordt ze wekelijks door tientallen cruiseschepen aangedaan. Ook nu liggen er drie langs de kade van 'Grande Marina' en één in de andere kant van de stad, in de haven, 'Crown Bay'. Een watervliegtuig land en stijgt weer op voor Zensation. Dit is de thuisbasis en heel de dag door vliegt hij op en af in de ankerbaai tussen en langs de geankerde zeilboten en hun hoge masten. Indrukwekkend om dit gade te slaan! Spijtig genoeg drijft er héél wat plastiek rond in de kom.
We liggen in het centrum, naast de hoofdweg, waar zware 'Amerikaanse Trucks' toeterend doorrijden en Johny's hun luide motor of muziekbousters laten horen. Het stoort ons niet...het is even een ander cd dan die met natuurgeluiden ;-)
Een grote dikke grijs-zwarte wolk hangt al even boven de stad en opent dan de sluizen en een heerlijk verkoelende bui valt er gedurende een half uur uit. Het moment om 'eindelijk' ons regen-opvang-zeil te testen, maar tegen dat ze goed en wel hangt en ook de te wassen kledij ophangt, is het alweer gestopt met regenen...
Twixx ligt hier in 'Frenchtown' aan een meerboei. Voor we ons anker droppen maken we reeds een praatje en even later droppen ook zij hun anker naast Zensation. Een borrel en weer wat bijpraten volgen meteen.
Oh, ja, als jullie reeds onderweg zijn voor de pizza's ...dan kom je te laat...ze zijn op! Twee vrijwilligers hebben zich met veel plezier en honger opgeofferd om ze te helpen wegwerken ;-)