vrijdag 15 april 2016

USVI's, St. John, Cruz Bay - St. Thomas, Red Hook - St. James Island, Christmas Cove(Caraïben)

Maandag, 11 april '16

Nadat we onze afval hebben weggebracht en de enveloppe met verschuldigde moering-dollars hebben afgegeven in het Virgin Island National Park Visitors Center, zetten we zeil richting het eiland St. Thomas.
Het tweede grootste eiland van de Amerikaans Maagdeneilanden, met 80km2. Het is bergachtig, dichtbegroeid en omring door prachtige stranden. Het is ook het drukst bezochte van de drie USVI's.
In Red Hook gaan we op verkenning, het is niet groot, maar gezellig met enkele bars en een mooie, verzorgde, goedgevulde supermarkt. Stappen gaat niet zo goed voor Geert, hij heeft last van pijn in zijn rechter kuit. Dus relaxen we vooral op een terras met WiFi ;-)
In de late namiddag komen we met een kaart en informatieboekjes over het eiland, onder de arm, weer aan boord en varen we op motor, tegen wind en stroom in naar het kleine eiland Great St. James. In de pilot lezen we over een mooie snorkelplek aan het eiland in Christmas Cove en een 'pizza-boot'. En ja, de boot ligt er echt en heeft heel wat klanten tegen de romp liggen. Uit nieuwsgierigheid en honger dinghieën we er naar toe en bestellen twee pizza's van 16"(=inch, hoeveel cm is dat? x 2,5 ongeveer= +/- 40cm, rekenen dit pas uit na de bestelling) Als we afrekenen(géén prijslijst) denken we dat het een vergissing is...we hebben toch maar twee pizza's besteld, toch niet voor heel de baai! Of zijn ze misschien van goud? Twee grote dozen krijgen we in ruil toegereikt...als de pizza's even groot zijn als hun verpakking, dan eten binnen tien dagen nog pizza!
Ze zijn inderdaad 'huge', we kunnen de andere cruisers best uitnodigen! De samenstelling/combinaties zijn apart, alles behalve een klassieke margharita en het deeg is lekker. Wouw, one slize vult meteen een groot deel van onze maag en stilt snel onze honger...ja, die Amerikaanse porties zijn wij kleine Europeanen niet gewoon en we laten ons er steeds door verrassen. Één of beter een halve pizza voor ons twee, van deze grootte, zou voldoende zijn. Nu kunnen we er nog lang van geleden en brengt dat goud nog wat op, door andere maaltijd-uitgaven uit te sparen.
Iemand zin in pizza?! Kom maar af ;-)