donderdag 16 juni 2016

St. Lucia, Marigot Bay - St. Vincent, Blue Lagoon(Caraïben)

Dinsdag, 14 juni '16

Om 5u30 laten we de meerboei los, the Captain en onze dame popelen om weer te zeilen! We pikken ons nomale leven weer op.
Er is te weinig wind en we zetten even de motor bij. Voorbij de puntige vulkaantoppen van de Pitons komen we in een acceleratiezone en kunnen we fijn zeilen met een wind tot 25 knopen. Met een knik in de schoot lopen we 8 knopen en al snel komt St. Vincent in zicht. Een hele school dolfijnen komt achter ons aangezwommen.
We kiezen om langs de oostkant van het eiland te varen omdat daar meer wind is, maar zodra we naast St. Vincent zijn, neemt de wind af en krijgen we meer dan twee knopen stroom tegen. Toch zijn we zoals gepland iets over 15u aan de doorvaart tussen de koraalriffen naar de lagoon. Een rode en een groene boei, geven de doorgang aan aan de zuidwest kant. Op de plotter en Navionics zien we aan de zuidwest kant meer diepte en ook een doorgang zonder boeien. Welke kiezen we? Kunnen we wél of niet door de beboeide ingang met onze 2m diepte(misschien nog dieper door het gewicht van al die proviand en andere spullen aanboord!). Ik probeer tevergeefs om assistentie te vragen aan de haven, maar geen antwoord op 16 of 68... Dan zien we een dinghie die komt aangevaren. Mike leidt ons door het beboeide kanaal en het is volgens hem geen probleem voor onze diepgang en het is net opkomend water. Toch verschijnt er 1m90 op de dieptemeter en voelen we niks!
Oef we zijn er door. Hij helpt ons met de lijnen door de meerboei te steken en onderhandeld dan over de prijs...
Dinghie optuigen en snel naar douane en immigratie. Op de deur staan de openingsuren: van 9AM till 6PM(=9-18u). Toch moeten we extra fee van 35EC$ betalen omdat we na 16u inklaren!!! 'Maar géén probleem, we klaren je nu in!', zegt hij. En het is nog niet eens 17u! Euh...staat er weer op ons voorhoofd: stomme Belg?! We zijn te verslagen om te reageren en te braaf en betalen het bedrag bovenop de tax(70EC$: 35/pers.) Ook de buurvrouw van immigratie rekend ons nog eens 35EC$ aan voor de stempels in onze reispaspoorten! We mogen hiermee tot 13 juli '16 op St. Vincent & the Grenadines verblijven.
Dan maar ons ongeloof wegdrinken in de marinebar alvorens we weer naar huis dinghieën...