donderdag 16 juni 2016

St. Lucia, Marigot Bay8(Caraïben)

Maandag, 13 juni '16

Morgen varen we al vroeg door. Uitklaren dan maar: alweer een document in viervoud met tussen elk blad nog een klassiek zwart karbonpapier(Pelikan) om door te drukken. Vorige week kreeg ik steeds van de beambte te horen dat ik harder moest drukken op de balpen tijdens het schrijven. Nu mag Geert het invullen. De beambte van dienst is een andere man en is net als zijn collega van immigratie aan het wrijven op zijn smartphone, terwijl we al het nodige invullen. Daarna overloopt hij met een rode balpen het document, lijken wél een examen af te leggen ;-)
Een exemplaar en reispaspoorten naar de dame van immigratie en dan met een extra exemplaar naar het even kleine kantoortje ernaast voor de havenautoriteiten. De ene keer moeten we hier langs, de andere keer niet. Elk eiland is anders. Even betalen, slechts 40 EC$, omdat we slechts met zijn twee zijn op een klein bootje, volgens de man, die terwijl een lunch-date probeert te versieren aan de telefoon! Hi, hi, hi,...toch altijd raar die formele momenten. Pfff...men lange kleren uit en dan bij het havenkantoor binnen en afrekenen voor de meerboei en bedanken voor de verjaardagsattentie en dan zijn we klaar.
Tijd om de laatste uren te genieten van de luxe van het resort. Een hapje proeven, een kokosnoot, nog een flesje water, propere zachte dikke badhanddoek, nog wat ijs, nog eens onder de douche gaan staan, dipje in het zwembad, en alles nog eens... En dan WiFi á volenté, ook aan boord! Moeten we echt al door??? Ik ga het allemaal wel missen :-(
Terwijl Geert naar 'Doolittles' gaat om de openingsmatch van België-Italië te gaan kijken voetbal, geniet ik verder aan het zwembad... Elke laatste minuut haal ik eruit...
Wat een fijne verjaardagsweek was dit!!! Een adresje om te onthouden voor binnen enkele jaren, als we hier weer passeren. Wie gaat er komen en mee genieten van het 5*resort? Reserveer maar snel je plekje op Zensation, want vol is vol, hi, hi, hi,... ;-)