woensdag 27 juli 2016

Grenada, Secret Harbour - St. George, Martins Bay(Caraïben)

Zaterdag, 23 juli '16

Afscheid...ja, daar gaan we weer. Jo & Gregg blijven in Secret Harbour en wij gaan verder of terug, 't is hoe dat je 't bekijkt.
Het is een mooie tocht hoekje om terug naar de hoofdstad St. George. Zensation draait Martins Bay in en meteen volgt een oproep op de marifoon...het is SY Deep Blue. Sandra & Chris verwachten ons hebben ons al opgemerkt. Naast haar blauwe zus laten we onze dame plaatsnemen op anker.
Al snorkelend bekijk ik het ingegraven anker en verplaats me naar onze Engelse vrienden, terwijl een zwartpunt haai enkele meters onder me doorzwemt!
Al dinghieënd belanden we even later aan wal. Vorige week toen we hier doorvaarden, lag er een klein cruiseschip en een driemaster. De driemaster ligt er vandaag weer. We hebben nog niks van de hoofdstad gezien, maar de warmte belet om ons om dit tijdstip van de dag de klim naar het fort te maken voor het panoramisch uitzicht over de baai en stad. Door een smalle tunnel bereiken we de busterminal, de marktplaats en winkels. Het is zaterdag en dan komen de locals vanop het eiland hier hun producten aanbieden. Overal is de markt weer net anders, uitgezonderd de producten. Het is al middag en de drukte is reeds gepasseerd en zo wanen we ons als enige blanken tussen de locals. Een tijdje later belanden voor een fris drankje in de foodcorner en merken nog enkele blanken op aan een tafeltje. Hier kan je vele lokale gerechten kopen en eten.
Een supermarkt met het 'Aldi'-logo willen we natuurlijk exploreren en na enkele supermarkten en kraampjes keren we beladen met winkeltassen, vol verse lokale groenten en fruit e.d., terug aan boord. Het blijft wennen dat ze hier in de Caraïben aan de kassa je boodschappen inladen. Ja, bij elke kassierster staat een extra persoon en liggen stapels plastic zakjes!
In de kuip proeven we kip-roti, een lokaal gerecht dat je op straat in een kraampje of uit de autokoffer kan kopen. Het is nog warm en wordt meteen goedgekeurd. Slechts voor 10EC$ hebben we een lekker gerecht waar we twee keer van kunnen eten. Dat is een goede en lekkere deal ;-)
De dinghy wordt reeds afgetuigd, zo kunnen we morgenvroeg direct vertrekken naar Carriacou.
Onze Engelse vrienden, Ali & Steven SY Manx Goos en Sandra & Chris SY komen langs voor een borrel en daarna gaan we vroeg te kooi.