woensdag 27 juli 2016

Grenada, St. George, Martins Bay - Carriacou, Tyrrel Bay(Caraïben)

Zondag, 24 juli '16

Iets over zeven uur starten we aan de dertig mijl naar Carriacou, het Noorderlijk gelegen eiland dat bij Grenada en de Grenadines behoort. Dit hebben we twee weken geleden voorbij gevaren om eerst vrienden van SY Twixx te kunnen zien en uitzwaaien.
De komende week heeft er een Regatta plaats, ook één met de speciale houten Caraïbische boten en allerlei andere activiteiten en dat willen we niet missen.
Het is alweer een serieuze tocht met een 'aan-de-windse'-koers met windsnelheden tot 25kn ware en tot 30kn schijnbare wind! Zensation kreunt en trilt telkens ze in een golf valt. Het gangboord krijgt een overvloedige zoetwaterspoeling, maar zelf houden we het droog. De vislijn blijft onaangeroerd...tot we er bijna zijn...maar, het zijn slechts pruiken zeewier :-(
Nog enkele opkruisslagen voor het eiland en stroming die ons lijkt te volgen en blijft tegenwerken, weerhoudt ons van een mooie tijd neer te zetten! Ja, de stroming doet hier raar...
In Tyrrel Bay is het al aardig druk van boten. SY Tumultuous Uproar, van de Amerikanen Lisa & Russ, springt meteen in ons oog en Russ roept ons toe dat er een mooi plekje naast hen is. Even later hangen we te kletsen over de marifoon en zitten we bij hen aan boord. Een leuk weerzien en bijgeklets volgt. Geert zal met hen de full-crew-races meevaren volgende week op zaterdag en maandag.