maandag 15 augustus 2016

Carriacou, Sandy Island - Tyrrel Bay(Caraïben)

Vrijdag, 12 augustus '16

Na een fijne nachtrust liggen we al vroeg in het water. Met de weerkaatsing van de zon lijkt de onderwaterwereld weer kleurrijker en sprookjesachtig. Doorschijnende mini-kwalletjes strelen onze lichamen en we worden prikkelingen en jeuk gewaar. Duizenden vissen vergezellen ons. Opspringende kleine visjes die door een school tonijn worden opgejaagd en bovenwater worden gegrepen door verschillende soorten kirrende en duikende vogels, zorgen voor een uniek schouwspel. We blijven ter plaatse hangen en onze ogen achter de duikbril worden met de minuut groter. De 'cirkel of life' speelt zich voor onze neus af! Hadden we nu maar een lijntje ofzo mee, om één van de tonijntjes te kunnen vangen.
In de namiddag zeilen we terug naar Tyrrel Bay. Uproar is er ook weer en we vernemen dat ook Deep Blue & Manx Goose onderweg zijn. De baai groeit weer aan, alsook onze cruiserskring en -activiteiten.
Geert duikt nog even onder Zensation om haar onderkant wat proper te maken, alsook de verder groeiende baard op de schroef. We zijn niet blij om al terug pokken aan te treffen op haar romp, zo kort na de nieuwe anti-fouling!!!
Tegen de avond gaan we met enkele vrienden wat eten bij 'Mavis' en nog iets drinken in 'Lambie Queen', voor een optreden bij te wonen. Maar de verwachte live Music blijft uit tot we weer aan boord zijn en de luide beat van de Caraïbische Soca muziek door de hele baai weerklinkt ;-)