maandag 15 augustus 2016

Carriacou, Tyrrel Bay(Caraïben)

Zaterdag, 13 augustus '16

Het weervenster voor onze tocht naar het westen wordt concreter. Maandag zou het ons vertrekmoment kunnen zijn.
Dus gaan we nog even op groenten- en fruitjacht in het dorp, maar de twee plaatselijke kraampjes hebben weinig keuze. Ach, drie dagen en nachten kunnen we, met het beetje dat we hebben, wél overbruggen en we zijn creatief met de locale producten en kunnen met weinig toch veel en gevarieerde gerechten maken.
Vanavond zijn we uitgenodigd bij Chris, aan boord van SY Skabenga. Ieder brengt wat mee: Russ (Uproar) zelf gevangen Mahi Mahi (de ster van de avond), Jacqui & Freddie (Shavora) een bananencake met custerdsaus, Chris (Skabenga) een aardappelgratin en ikzelf een uien-kaastaart.
De mannen gaan nog vissen om eventueel nog andere sterren op de BBQ te kunnen leggen.
Terwijl de uien-kaastaart in de oven staat, probeer ik nog wat te experimenteren en maak popcorn. Niet moeilijk toch? Zeker als je het jaren geleden enkel in de microgolfoven maakte en deze nu niet van dienst is.
De pot gaat op het gasvuur en al snel hoor ik de maïs poppen onder het deksel. Njammie, alweer gelukt. Een kommetje natuur, eentje met bloemsuiker en één met paprika-curry kruiden. Voilá een extraatje voor bij de apo.
De mannen komen zonder extra vis weer toe en met zijn allen toasten we bij ondergaande zon op onze vriendschap. Misschien zien we elkaar weer ergens terug...maar voorlopig is dit ons laatste avondmaal samen.
Het eten is verrukkelijk en het gezelschap optimaal! Het gevoel hier nog niet weg te willen borrelt op... :-(