dinsdag 9 augustus 2016

Carriacou, Tyrrel Bay12(Caraïben)

Vrijdag, 5 augustus '16


Cruisersvrienden varen de baai uit en we zwaaien hen na. Na het netje is het héél stil op de marifoon...geen boten die elkaar op 68 oproepen... De activiteiten vallen een beetje stil doordat de organisatoren vertrokken zijn.
Tijdens de noodle-klas daagt er niemand op, dus snorkel ik even in de baai rond op zoek naar de zeeschildpadden die af en toe hun prachtige kleine koppie laten zien.
Een lekkere verse smoothie wordt geproduceert van het eerste experiment melk en yoghurt experiment. Dit is goed gegaan, maar de yoghurt zelf wil ik nog wat fine-tunen en dikker krijgen. De smaak was dik ok en ook fantastisch in de smoothie.
Stikwerk wordt bij elkaar gezocht en naar Jacqui van SY Shavora gebracht. Zij is voor ons kussenovertrekken en een schoudertas aan het makan van oude zeilen. Het stabilisatiezeil heeft één zijde die omgestikt moet worden en de beschermhoes van de Hydrovane heeft extra versteviging nodig.
De mannen, Freddie (Shavora) en Chris (Skabenga) en the Captain trekken er even later op uit met de dinghies en hun vislijntjes...enkele uren later komen ze in het donker terug met een wél heel opmerkelijke vangst: Geert heeft enkel een viskop bij van een barracuda! Ja, zijn vangst werd tijdens het binnenhalen ervan gestolen door een andere hongerige eter...zijn 50cm (of groter) lijf is van de kop gerukt! Door welke vis? Een haai waarschijnlijk!!! Gelukkig hing ik zelf niet aan de haak ;-)